Til hovedinnhold

Spotifykoden er knekt

Spotify har på kort tid blitt svært populært blant musikkelskere. Det eneste negative med tjenesten er at du ikke har mulighet til å ta med deg musikken på veien. Nå har hackere knust spotifykoden.

Stjeler musikk via Spotify

Ifølge svenske Di.se dukket det forrige uke opp et nytt program som tar seg forbi Spotifys sperringer og lar deg laste ned musikken og lagre den på din maskin. Di.se navngir ikke tjenesten og har heller ingen lenke, så Teknofil har ikke selv sett eller forsøkt tjenesten. Det er dermed usikkert om det er snakk om et program som tar opp lyden mens den spilles av eller om det er et program som lar deg laste ned sanger og spillelister direkte.
Spotify-skaperne selv tar nyheten med knusende ro. De mener dette kun viser hvor populær tjenesten Spotify er.
- Det er klart at dette ikke er noe vi støtter. Det viser samtidig hvor populært Spotify er når noen tar seg bryet med å bruke så mye tid på å komme rundt vårt system, forteller sjef for selskapet Daniel Ek, ifølge det svenske nettstedet.
Ifølge han har Spotify allerede på plass meget gode sikringer for å beskytte musikken og de vil jobbe for å sperre av tilgangen også for dette nye programmet.

Avhengige av sikkerhet

Spotify er avhengige av god tillit hos plateselskapene om de skal kunne fortsette å gjøre musikk tilgjengelig på samme måte som i dag. Det spørs likevel om programmet vil kunne beskytte seg mot piratkopiering for all fremtid.

Samtidig fins det allerede en rekke ulovlige kanaler hvor folk kan laste ned musikk gratis. Om en tjeneste som i utgangspunktet da er gratis er det beste alternativet for dette er usikkert.

Mer om
annonse