Til hovedinnhold

Tre nye Iphone-modeller

De stadig nye Iphone-ryktene ser ut til å gå i samme retning. Forrige uke fikk vi vite at nye Iphone-modeller skulle lanserer på en mobilmesse den 17. juli, og at de de kommer med matt innpakning og lysende logo.
Nå bekrefter nye kilder ifølge AppleInsider at det stemmer at nye Iphone vil komme til sommeren med et matt deksel som er mer motstandsdyktig mot riper.

Seks varianter

De anonyme kildene skal ha stått bak flere rykter som har vist seg å være sanne før. De sier nå også at det stemmer som tidligere hevdet at det vil komme en ny versjon av iPod nano med kamera og bredere skjerm.

Sammen kilden hevder nå at Apple vil lansere tre nye Iphone-modeller allerede neste måned. Disse vil komme med to ulike lagringskapasiteter per modell, så det vil totalt komme seks nye varianter på markedet.

For ulike land

De nye modellene skal, som tidligere rapporter også har hevdet, være beregnet på ulike regioner og markeder. USA  og andre land med godt utbygde 3G-nett vil for eksempel få en en versjon som skal klare opp til 7.2 Mbps.
Andre land vil få en modell med mer vanlig 3.6 Mbps, mens det er snakk om en egen modell til Kina. Her vil man mest sannsynlig unngå 3G helt for å imøtekomme kinesiske styresmakters ønsker. Det er også snakk om at den vil være kompatibel med regjeringens TD-SCDMA- standard og kanskje ha andre former for begrenset funksjonalitet.

Lys fremtid
Samtidig er analytiker Kate Huberty i investeringsbanken Morgan Stanley svært optimistisk når det gjelder Apples verdi i årene framover.
- Vi tror Apple overtar som en klar leder i kampen om det mobile internett, skriver Huberty ifølge Apple Insider.
Hun tror Apple vil stå for to prosent av markedsandelene av det totale mobilmarkedet innen året er omme, og sørge for 15 prosent av markedsandelene blant smartmobilene.
Samtidig fremhever hun at Iphone allerede har kapret hele 38 prosent av markedet for mobile operatrivsystem.

Les også
Historisk lav pris på iPhone i Norge
Les også
Lyntest: Norsk TV på Iphone
Les også
Er dette nye Iphone?
Les også
Apples nye Iphone-planer
Les også
Endelig Iphone til Chess
Les også
- Ikke kjøp Iphone
Les også
Rykte: Lite nytt i neste Iphone
Les også
Tørk deg bak med Iphone
Mer om
annonse