Til hovedinnhold

Surf litt billigere i Europa med Netcom

Benytter du deg av Netcoms mobile bredbåndstilbud, har det nå blitt litt rimeligere å bruke det i Europa. Mobilselskapet lanserer i dag European Connect, som gjelder for nye og eksisterende kunder med mobilt bredbånd fra Netcom, og de som har Connect som en tilleggstjeneste på mobilen.

European Connect innebærer at du betaler 300 kroner for inntil 100 megabyte per dag, når du bruker mobilt bredbånd fra Netcom i 23 europeiske land. Det tilsvarer det en prisreduksjon på 90 prosent i forhold til tidligere priser for samme mengde data per dag.

Pakkepris - per dag

Det nye priskonseptet går ut på at du betaler vanlig pris (22,50-30 kr./MB) inntil 10 MB, og deretter er det kostnadsfritt inntil 100 MB. Bruker du mer enn 100 MB, betaler du 10 kroner per megabyte. Prisen for 100 MB blir da 300 kroner når du surfer i for eksempel Storbritannia, Italia, Tyskland, Spania, eller Polen.
(Artikkelen fortsettes.)

For de som kunne klart seg med 100 MB gjennom hele ferien, og som ville vært villig til å betale 300 kroner for det, er kanskje ikke Netcoms nye tilbud like aktuelt; Du betaler nemlig per dag, så dagen derpå må du starte på scratch og betale ”vanlig pris” til du når 10 MB-grensen.

- Vi ser på dette som en start, og vi ønsker å få prisene ned. Dette vil minske risikoen for at kundene skal få fakturasjokk, sier produktsjef mobilt bredbånd Hans Heggenhaugen i Netcom til Mobilen.no

Prissjokk i utlandet

At kundene skal unngå fakturasjokk ved bruk av mobilt bredbånd eller mobilsurfing i Europa, er definitivt en god grunn til å senke dataprisene. Likevel er det innlysende at Netcoms nye tilbud langt i fra gjør det billig å bruke mobilt bredbånd når du er ute og reiser, ettersom du må belage deg på å betale 300 kroner per dag for å bruke e-post, surfe på internett og kanskje laste ned litt musikk eller se et par You Tube-klipp.

- 100 megabyte på en dag er en stor databulk. Dette er beregnet på normalt bruk, og vil skape langt større forutsigbarhet. For de som reiser mye i jobbsammenheng vil dette være et godt alternativ til å bruke hotellets WLAN, for eksempel, sier Heggenhaugen.
(Artikkelen fortsettes.)


Det er fortsatt dyrt å sjekke mailen på mobilen når du er i utlandet.

I sommer kunne vi på Mobilen.no slå fast at det er svindyrt å mobilsurfe i utlandet, og sånn sett er det absolutt et stort behov for større forutsigbarhet på dette området.

Norden og baltiske land

Samtidig med European Connect, lanserer Netcom i dag et likt konsept for de nordiske og baltiske landene. Her betaler du 10 kroner per megabyte for de første 10 MB, og kan surfe kostnadsfritt inntil 200 MB.

For at de nye prisene skal gjelde, må du ha et Connect-abonnement fra Netcom. Det er også viktig at du manuelt velger den operatøren som Netcom samarbeider med i det aktuelle landet. Komplett liste over hvilke land som dekkes av European Connect og Nordic Connect, og hvilken operatør du må velge, finner du på nettsidene til Netcom.

Mer om
annonse