Til hovedinnhold

Se Sonys perle av en minimaskin

Med en vekt på 0.6 kilo og sterkt innhold vil Sony kapre markedet for minimaskiner. Og forsøket skal du slett ikke kimse av.

Tidenes letteste 8-tommer

Det er i anledning CES-messen i Las Vegas at Sony nå viser frem sitt nyeste tilskudd i markedet av minimaskiner, Sony Vaio P. Maskinen har widescreenskjerm på 8 tommer og en vekt på 0.6 kilo, den letteste i sin klasse ifølge Sony. Det er ikke bare utsiden som ser bra ut, innsiden av maskinen er også funksjonsrik.

Ekstrem oppløsning

Ifølge Sony sin egen pressemelding, publisert hos Gizmodo, kommer maskinen med en prosessor på 1,33Ghz, noe som ikke er blant det sterkeste i klassen. Skjermen har derimot en oppløsning på hele 1600 x 769 pixler. Om dette stemmer bør maskinen kunne danke ut de fleste av sine konkurrenter når det kommer til oppløsning. Maskinen har selvfølgelig innebygd trådløst nettverkstilkobling. I tillegg kommer den også med mulighet for oppkobling mot 3G-nett og innebygd GPS. Maskinen har også Bluethoot, minnekortleser og selvfølgelig flere USB-utganger.

Med andre ord er det ikke bare en helt enkel liten maskin Sony introduserer, men en maskin som kan anvendes til mer enn kun lett surfing og kommunikasjon. Prisen blir da også deretter, maskinen vil koste over 6000 norske kroner når den lanseres i USA i februar, med andre ord en pris langt over det andre maskiner av samme fysiske størrelse kan skilte med.

Ikke til Norge

Her i Norge må vi derimot foreløpig se langt etter denne maskinen. Ifølge Sony Norge foreligger det ingen planer om å få denne eller andre Vaio-maskiner hit til landet. Produktsjef Kjell Ove Marienborg mener dette trolig vil skje en gang i fremtiden, men når er ikke sikkert.

- Om dette skjer om ett år eller ti år er umulig å si. Det er mye som skal på plass før vi begynner å produsere disse maskinene for det norske markedet og kjører de ut her, opplyser han til Teknofil.

Likevel er det ikke umulig at andre produsenter henter lærdom fra Sony og at vi får se andre maskiner av samme kaliber også her i landet.


Hos Gizmodo kan du se flere bilder av Sonys nye maskin.

Mer om
annonse