Til hovedinnhold

Svartebørspriser på iPhone 5S

Flere selger den nye iPhone 5S på Finn.no. Men det koster å være utålmodig.

Er du interessert i å kjøpe en iPhone 5S før den kommer i butikkene her hjemme? Da må du belage deg på å grave dypt i lommeboka.

iPhone 5S ble lagt ut for salg i utvalgte land sist fredag. Mange av de som stod i kø for å sikre seg et eksemplar gjorde dette for å selge telefonen videre. Og noen ser åpenbart for seg at dette skal gi en pen fortjeneste.

Beste tilbud er juks

På Finn.no finner du rundt 30 annonser for iPhone 5S. Prisene varierer fra 4000 kroner for en «nesten ny iPhone 5S», til 14 000 kroner for en 32 GB iPhone 5S Space Gray. Vi får legge til at bildet av den nesten nye iPhone 5S viser en vanlig iPhone 5, og at det av annonseteksten kommer frem at dette er en iPhone 5 med iOS 7 – et OS du nå kan få på en hvilken som helst iPhone fra iPhone 4 eller nyere.

Tilbudet var med andre ord for godt til å være sant.

Les vår guide til iOS7 her

Fra 7000 kroner, men ...

Den rimeligste iPhone 5S vi finner koster 6899 kroner, og har 16 GB minne. Samme selger annonserer en 32 GB-versjon til 7899 kroner, og en 64 GB-versjon til 8899 kroner. Du kan også få kjøpt den nye og rimeligere 5C-modellen for 4890 kroner.

Et lite skår i gleden – selgeren holder til i USA, og dermed vil det ta minst 5 dager før du får telefonen hjem til deg. Frakt på 100 kroner kommer i tillegg.

Men iPhone 5S kan også kjøpes i Norge, og klarer du deg med 16 GB annonseres denne for 7500 kroner hos en selger i Tønsberg.

Trønder dyrest

De fleste annonsørene på Finn.no tar rundt 10 000 kroner for telefonen, men det finnes også de som tar sjansen på at noen i ren desperasjon er villig til å bla opp med enda mer. Dyrest er telefonen hos en selger i Trondheim. Han vil ha 14 000 kroner for 32 GB-versjonen av telefonen. Da må du hente den selv hos selger.

iPhone 5S er utsolgt i landene der den er lansert. Kjøpere som var villige til å stå i kø kunne kjøpe inntil 2 nye iPhone 5S, men for enkelte var dette ikke nok.

Les også: Vi pakker ut iPhone 5S

Slagsmål i køen - politiet måtte gripe inn

I USA hadde en smart forretningsmann leid inn 80 uteliggere til å stå i kø for seg. Uteliggerne skulle få 40 dollar hver for jobben, men stuntet førte til et slagsmål som endte med at politiet måtte gripe inn:

annonse