Tek.no

Nyhet

Ser du noe rart ved dette bildet? 

Kinesiske myndigheter får krass kritikk etter Photoshop-tabbe.

Sina Weibo
1 Nov 2013 16:00

Bildet du ser over har gått som ild i tørt gress de siste dagene på Internett. Det ble opprinnelig lagt ut på nettet av kinesiske myndigheter ved den lille byen Ningguo, i Anhui-provinsen, og var ment å vise byens ordfører og hans kollegaer besøke byens eldste kvinne.

Bildet var imidlertid så dårlig satt sammen, at både kinesiske- og internasjonale nyhetsstasjoner har latterliggjort det de siste dagene.

Elendig Photoshop

Du trenger nemlig ikke være Sherlock Holmes for å se at bildet er manipulert. Den 103 år gamle Cheng Yanchun er klippet inn i bildet og ser ut som en liten Hobbit, sammenlignet med de fire statsansatte mennene som står rundt henne. I tillegg er overgangen så dårlig gjennomført at det ser ut som den ene mannen svever i løse luften, helt uten bein.

— Jeg synes ikke det ene bildet representerte hendelsen, så jeg satte de to bildene sammen. Jeg trodde aldri at det skulle få en så stor reaksjon, forteller fotografen til den kinesiske TV-stasjonen CCTV.

Etter at de kinesiske myndighetene oppdaget at bildet ble gjengitt verden over, har de straffet både departementet som er ansvarlig for nettsiden, samt fotografen som manipulerte bildet.

Denne tabben var ille, men vi har noe verre:
Nord-Korea har gjort tidenes verste Photoshop-tabbe »

(Kilde: Wall Street Journal)

annonse