Til hovedinnhold

Pek med mobilkameraet for å finne ut hva knappen gjør

Audi-app gir deg bruksanvisningen til bilen som utvidet virkelighet.

Audi / Metaio

De fleste har fortsatt en tykk brukermanual liggende i hanskerommet til bilen, men det er antagelig de færreste av oss som orker å ta den frem når det lyser en lampe på dashbordet som vi ikke vet hva er.

Les også: Fra smartmobil til smartbil

Audi har laget en mobilapp som benytter utvidet virkelighet – augmented reality – til å gi brukeren informasjon om hva de ulike tingene i bilen er. Appen brukes ved at du peker med kameraet mot det du lurer på hva er, så vil appen vise relevant informasjon på skjermen.

Den nye appen er laget for Audi A3, men fra før finnes det også en variant for Audi A1. Appen kan gi deg informasjon om både det som er inne i kupéen og det som er i motorrommet. Du kan blant annet åpne panseret og rette kameraet mot motorrommet, og få opp en animasjon som viser hvordan du for eksempel fyller kjølevæske eller peiler olje. Animasjonen legges oppå bildet fra kameraet.

Du får også informasjon om bruk av underholdningssystemet i bilen.

Gjenkjenner omgivelse

Ifølge Metaio, som har utviklet appen, gjenkjenner appen mer enn 300 ulike elementer i Audi A3 – og bruker 2D- og 3D-teknologi for å gjenkjenne de ulike elementene og gi relevant informasjon tilbake til brukeren. Siden informasjonen pushes ut til appen fra Metaios servere, skal informasjonen til enhver tid være relevant og oppdatert.

Metaio mener denne typen apper vil kunne redusere behovet for tykke og kostbare brukermanualer i fremtiden.

Les også: Mercedes vil redde liv med QR-koder

Her kan du se en video av hvordan appen fungerer:

(Kilde: Pressemelding)

annonse