Til hovedinnhold

Sony forbedrer snerten speilrefleks

Sony har annonsert et nytt speilreflekskamera i Alpha-serien med sitt nye α35 (SLT-A35). Kameraet kommer med 16,2 megapiksler og gjennomsiktig speilteknologi, samt flere "Picture Effect"-egenskaper.

α35 har en Exmor APS HD CMOS-sensor og bygger videre på forgjengerne α33 og α55. Kameraet skal med sin gjennomsiktige speilteknologi gi god respons og nøyaktighet på autofokus – uansett om man tar stillbilder med rask hastighet eller skyter video i Full HD.

På samme måte som hybridkameraet NEX-C3, kommer α35 utstyrt med nybegynnervennlige veiledninger og knapper som kan skreddersys til mer avanserte brukeres formål.

Kraftig prosessor

For å utfylle sensorens høye oppløsning og sensitivitet, har α35 en kraftig BIONZ-prosessor for å optimalisere bildedata og gi en rik og naturlig fargegjengivelse. ISO-verdiene er på maksimalt 12800, med en forlenging til ISO 25600.

Quick AF Live View-funksjonen gjør det mulig å vise output i sanntid for stillbilder og video i Full HD. Lys blir delvis ledet fra det gjennomsiktige speilet til en AF-sensor og muliggjør presis TTL-autofokus, noe som ikke er mulig med tradisjonelle speilreflekser.

LCD-skjermen er på tre tommer og har Sonys TruBlack-teknologi som etter sigende skal gjenskape bilder med høy kontrast og rike svarttoner på en troverdig måte.

Ideell for action

α35 er det første Sony-kameraet med en telezoom-teknologi for raske eksponeringer. Teknologien forstørrer en sentral del av bildeområdet effektivt med 1,4x med hastigheter på opptil syv bilder i sekundet.

Teknologien bidrar med kontinuerlig autofokus på både stillestående og bevegelige objekter, noe som skal gjøre kameraet ideelt for å ta bilder av sport eller andre actionfylte seanser.

α35 har også en modus som gjør det mulig med full oppløsning på raske eksponeringer med autofokus på opptil 5,5 bilder i sekundet.

Kreativitetsmodus i felten

α35 tilbyr diverse kreative muligheter under "Picture Effect"-modusen, som skal gi bilder ekstra krydder uten at man må tenke på etterarbeid eller liknende. Effekter kan enkelt bli vurdert på forhånd på kameraets LCD-skjerm, og blant mulighetene finner vi Retro Photo, High-key, Toy Camera og Posterization.

En annen funksjon inkluderer Partial Color-effekten, hvor én enkelt farge blir fremhevet mot resten av bildet som er i svarthvitt.

Dette er en populær effekt som vanligvis blir lagd i etterproduksjon, men som kan bli gjort automatisk med α35.

Økt batterilevetid

Man kan ta rundt 440 stillbilder per oppladning med α35 – noe som er 30 prosent mer enn forgjengeren. α35 støtter også Class 10-SD-minnekort med kapasitet på opptil 32 GB.

I tillegg er speilreflekskameraet kompatibelt med alle de 32 utskiftbare A-mount-objektivene som blant annet inkluderer seks stykker fra Carl Zeiss. Det samme gjelder alt annet Alpha-tilleggsutstyr som blits, LCD-skjermer, bærevesker og så videre.

Sjekk ut prisguiden for flere tekniske detaljer om α35.

Pris og tilgjengelighet

α35 blir tilgjengelig i august og kommer utstyrt med et objektiv på 18-55 mm. Veiledende pris kommer på 700 dollar, eller 3700 kroner. Kamerahuset vil også bli solgt separat for 600 dollar, eller 3200 kroner. Prisene vil mest sannsynlig bli høyere i Norge.

(Kilde: pressemelding)

annonse