Tek.no

Nyhet

Sony forbedrer snerten speilrefleks

8 Juni 2011 14:00

Sony har annonsert et nytt speilreflekskamera i Alpha-serien med sitt nye α35 (SLT-A35). Kameraet kommer med 16,2 megapiksler og gjennomsiktig speilteknologi, samt flere "Picture Effect"-egenskaper.

α35 har en Exmor APS HD CMOS-sensor og bygger videre på forgjengerne α33 og α55. Kameraet skal med sin gjennomsiktige speilteknologi gi god respons og nøyaktighet på autofokus – uansett om man tar stillbilder med rask hastighet eller skyter video i Full HD.

På samme måte som hybridkameraet NEX-C3, kommer α35 utstyrt med nybegynnervennlige veiledninger og knapper som kan skreddersys til mer avanserte brukeres formål.

Kraftig prosessor

For å utfylle sensorens høye oppløsning og sensitivitet, har α35 en kraftig BIONZ-prosessor for å optimalisere bildedata og gi en rik og naturlig fargegjengivelse. ISO-verdiene er på maksimalt 12800, med en forlenging til ISO 25600.

Quick AF Live View-funksjonen gjør det mulig å vise output i sanntid for stillbilder og video i Full HD. Lys blir delvis ledet fra det gjennomsiktige speilet til en AF-sensor og muliggjør presis TTL-autofokus, noe som ikke er mulig med tradisjonelle speilreflekser.

LCD-skjermen er på tre tommer og har Sonys TruBlack-teknologi som etter sigende skal gjenskape bilder med høy kontrast og rike svarttoner på en troverdig måte.

Ideell for action

α35 er det første Sony-kameraet med en telezoom-teknologi for raske eksponeringer. Teknologien forstørrer en sentral del av bildeområdet effektivt med 1,4x med hastigheter på opptil syv bilder i sekundet.

Teknologien bidrar med kontinuerlig autofokus på både stillestående og bevegelige objekter, noe som skal gjøre kameraet ideelt for å ta bilder av sport eller andre actionfylte seanser.

α35 har også en modus som gjør det mulig med full oppløsning på raske eksponeringer med autofokus på opptil 5,5 bilder i sekundet.

Kreativitetsmodus i felten

α35 tilbyr diverse kreative muligheter under "Picture Effect"-modusen, som skal gi bilder ekstra krydder uten at man må tenke på etterarbeid eller liknende. Effekter kan enkelt bli vurdert på forhånd på kameraets LCD-skjerm, og blant mulighetene finner vi Retro Photo, High-key, Toy Camera og Posterization.

En annen funksjon inkluderer Partial Color-effekten, hvor én enkelt farge blir fremhevet mot resten av bildet som er i svarthvitt.

Dette er en populær effekt som vanligvis blir lagd i etterproduksjon, men som kan bli gjort automatisk med α35.

Økt batterilevetid

Man kan ta rundt 440 stillbilder per oppladning med α35 – noe som er 30 prosent mer enn forgjengeren. α35 støtter også Class 10-SD-minnekort med kapasitet på opptil 32 GB.

I tillegg er speilreflekskameraet kompatibelt med alle de 32 utskiftbare A-mount-objektivene som blant annet inkluderer seks stykker fra Carl Zeiss. Det samme gjelder alt annet Alpha-tilleggsutstyr som blits, LCD-skjermer, bærevesker og så videre.

Sjekk ut prisguiden for flere tekniske detaljer om α35.

Pris og tilgjengelighet

α35 blir tilgjengelig i august og kommer utstyrt med et objektiv på 18-55 mm. Veiledende pris kommer på 700 dollar, eller 3700 kroner. Kamerahuset vil også bli solgt separat for 600 dollar, eller 3200 kroner. Prisene vil mest sannsynlig bli høyere i Norge.

(Kilde: pressemelding)

Les også
Sony NEX-7: Det beste speilløse kameraet til Sony
Les også
Tungvekterkamera med mye å tilby
Les også
Er dette fotoapparat eller videokamera?
Les også
Endelig en etterfølger til Sony A700
Les også
Nikon D5100: Supert kamera til super pris
Les også
Dette kameraet har 200 megapiksler
Les også
Canon EOS 600D
Les også
Nikon serverer ny speilrefleks
Les også
Slik tar du skarpe bilder
annonse

Les også