Nyhet

En ruter for AV-hjerter

Cisco er kanskje best kjent for sine rutere for PC-er, men nå har de også gitt ut en ruter som er tilpasset hjemmekino og andre underholdningsmedia i det digitale hjem. Ruteren heter Linksys E4200 og skal virke ekstra optimalt med AV-utstyr.

Linksys E4200 er designet for å fungere med TV-er med Internett-funksjon, nettbrett, spillkonsoller, smarttelefoner og andre AV-relaterte enheter og duppedingser.

Ruteren skal levere ytelse på streaming med opptil 300 Mbit/s med 2,4 GHz (450 Mbit/s med 5,0 GHz), og vil komme med fire gigabitporter og 3x3 MIMO-oppsett.

Andre egenskaper innebærer for eksempel USB- og UPnP-tjenester – noe som skal gjøre det lettere å tilføye ekstra lagringsplass eller å lagre, dele og spille av filmer, musikk og spill over hele huset.

Den medfølgende Cisco Connect-programvaren vil sørge for at det blir lett å installere, vedlikeholde og kontrollere rutersystemet i hjemmet med tanke på for eksempel foreldrekontroll og gjestetilgang.

Linksys E4200 er tilgjengelig på Ciscos nettbutikk til 180 dollar, eller rundt 1050 norske kroner. Den vil bli tilgjengelig hos andre forhandlere i løpet av noen måneder.

(Kilder: Cisco, Electronic House)

Les også
D-Link lanserer monsterruter for mediaentusiaster
Les også
Medieavspillere fra AC Ryan
Les også
Verdens første trådløse Blu-ray-spiller
Les også
Fortsetter satsningen på trådløs streaming
Les også
LG med første produkt som støtter Wi-Fi Direct
annonse