Nyhet

MacBook med projektor og bevegelsessensor?

Patentsøknad fra Apple avslører store planer.

Allerede for et par år siden luftet Apple planer om miniprojektorer og bevegelsessensorer til sine produkter, men nå foreligger det en meget detaljert patentsøknad fra selskapet som tyder på en konkretisering av planene.

Bildedeling med håndbevegelser

Ifølge søknaden skal det dreie seg både om projektorer som skal intergreres i iPhone -og iPad-enheter og også eksterne projektorer som skal selges som tilleggsutstyr til Macbook-maskiner.

Ifølge Apple vil bedrifter hvor flere personer deler det samme arbeidsarealet kunne dra stor nytte av slik teknologi. Ved hjelp av projektorene kan man vise innhold fra flere enheter samtidig til mange personer for å gjøre samarbeid og kommunikasjon mer effektivt.

I tillegg ser Apple for seg en fiffig måte å dele på bilder og innhold ved å kombinere projektorene med bevegelsessensitive kameraer. Disse vil kunne gjenkjenne håndbevegelser som tolkes som ulike kommandoer av datamaskinen.

Dermed kan du for eksempel enkelt flytte rundt på de projiserte bildene ved kun å sveipe hånden over, eller lignende.

Det finnes ennå ingen antydninger om når dette eventuelt vil bli å finne i Apples produkthyller, så det er bare å følge med videre.

(Kilder: Engadget, Patently Apple)

Les også
Sony VPL-BW120S har «ultrakort» kastelengde
Les også
Dette er verdens første aktive 3D-LED-projektor
annonse