Google og verdens største bilgruppe skal for alvor få Android ut i trafikken

Inngår partnerskap med Renault-Nissan-Mitsubishi-alliansen.

Teknologigiganten Google har inngått en avtale med den ikke ubetydelige Renault-Nissan-Mitsubishi-alliansen om å få Android inn i deres biler fra 2021.

Dette vil da bli operativsystemet som står for underholdning og navigasjon – noe som er et kjent marked for Google. Mange bruker jo tross alt smartmobilen til akkurat dette per i dag.

I tillegg vil selvfølgelig Googles stemmesassistent være tilstede og gjøre UP glade ved å la deg holde hendene på rattet i stedet for å fikle med mobilen eller knotter og brysomme menyer.

Renault-Nissan-Mitsubishi-alliansen ser nemlig for seg en fremtid der det å bruke Google Assistent er den vanligste måten å betjene kjøretøyet på.

Millioner av biler

Renault-Nissan-Mitsubishi-gjengen er ikke smågutter heller. I 2017 solgte de 10,6 millioner passasjerbiler og små varebiler, noe som ifølge alliansen selv vil si hvert niende slikt kjøretøy. Det gjør dem visstnok til verdensledende i denne klassen.

Systemene skal fremdeles kunne brukes med Apple CarPlay. Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Alliansen melder også om at de har som mål øke dette til 14 millioner i 2022. Så dersom samarbeidet med Google holder, vil det etter 2021 ikke ta mange årene før ganske mange millioner biler vil rulle rundt med «Android Inside».

Det skal dog ikke bety at alt låses til Google – systemene skal fremdeles være kompatible med slikt som Apples iPhone og CarPlay.

Apple Carplay eller Android Auto?
Så gode er mobilene i bilen >>>

(Kilde: The Verge)

Les også
Toyota skal si ja til Android Auto
Les også
Apple Carplay mot Android Auto: Hvor gode er mobilene i bilen?
Les også
Apple CarPlay kjører for fullt, Android Auto har motorstopp
Les også
Nå har Android inntatt bilene
annonse