Tek.no

Nyhet

Facebook innfører «slumreknapp» for de irriterende vennene dine

Tek.no
18 Des 2017 09:07

Kongen av sosiale medier, Facebook, forsøker stadig å rydde opp i nyhetsstrømmen din, og nå har de kunngjort et nytt fremstøt på denne fronten. Snooze er navnet på en ny «slumre»-funksjon som skal gi deg flere muligheter til å luke ut plagsomme elementer.

Snooze fungerer ved å gi deg muligheten til å midlertidig blokkere enten en person, side eller gruppe på Facebook i en periode på 30 dager. Du vil altså da ikke se innhold fra disse i nyhetsstrømmen din i denne perioden.

Rulles ut snart

Dersom du for eksempel ser litt for mange bilder av venneparets nye baby har du dermed mulighet til å slippe unna det verste maset uten å måtte gå til det steg å for eksempel blokkere eller «unfriende» på vanlig måte.

De personene som du benytter Snooze-funksjonen på vil heller ikke få beskjed om dette, slik at du kan komme ut av det hele med vennskapet i behold. Den som bruker funksjonen vil få beskjed når perioden nærmer seg slutten, og man kan også slå den av når som helst i løpet av de 30 dagene.

Den nye funksjonen dukker opp i menyen øverst til høyre på Facebook-postene. Den skal rulles ut i løpet av neste uke, men det er uvisst når det blir tilgjengelig for alle brukere. En presentasjonsvideo kan du se under.

Facebook-chatten har også fått en stor oppdatering »

Les også
Facebook tester ut «stemme ned»-knapp
Les også
Nå skal Google la deg ignorere plagsomme påminnelsesannonser
Les også
Tidenes oppdatering av Snapchat er her
Les også
Nå får Facebook-chatten en etterlengtet oppgradering
annonse