Til hovedinnhold

Corsair slipper nye SSD-er for entusiastene

Force Series MP510 skal være både kjapp og solid.

Corsair
Vegar Jansen

Det er nok ikke SSD-er Corsair er mest kjent for, men den allsidige maskinvareprodusenten har nå sluppet en oppfølger til Force Series MP500 som snart har vært på markedet i to år.

Nykommeren har fått navnet Force Series MP510 – ikke den helt store forskjellen der altså – og kommer i kapasiteter på 240, 480, 960 og 1920 gigabyte.

Men selv om navnet ikke bærer preg av at det har skjedd så store forandringer fra den gamle MP500, er det likevel skjedd litt. De nye SSD-ene har fått en ny kontroller og minnetypen har gått fra MLC til 3D TLC.

En slik M.2-SSD er på størrelse med en tyggegummipakke.
Corsair

Dette er PCIe-disker i M.2-formatet, så de vil ikke kunne puttes i alle PC-er, men de aller fleste nyere datamaskiner takler dette formatet. Disse kan da monteres direkte på hovedkortet og er langt kjappere enn tradisjonelle SSD-er som bruker SATA-kontakter.

Som vi ser er det ikke noen pinglete SSD-er det er snakk om. Med fem års garanti fra fabrikken og meget høyt TBW-tall – som forteller om hvor mye data disken minst skal tåle å bli skrevet til over sin levetid – er dette disker som etter alt å dømme vil tåle lang og hard bruk.

Kjappe er de også. På papiret er Force Series MP510 SSD-er som vil kjempe i samme klasse som blant annet Samsung 970 Evo, i hvert fall i de høyere kapasitetene.

Diskene ligger på omtrent samme nivå prismessig også.

Det er små marginer i denne bransjen:
Samletest: Adata XPG Gammix S11, Samsung 970 Evo og WD Black NVMe >>>

(Kilde: SweClockers)

annonse