Tek.no

Nyhet

Asus med ny laptop-vri: Erstatter pekeplaten med berøringsskjerm

Avduket ny ZenBook Pro.

Asus
6 Juni 2018 09:29

På Computex-massen i Taiwan avduket Asus nettopp et lass nyheter, og blant disse var en ny bærbare PC med en litt ny vri – nemlig en berøringsskjerm der hvor pekeplaten vanligvis befinner seg.

PC-en det dreier seg om er en oppgradert utgave av ZenBook Pro 15, som i tillegg til å jekke opp spesifikasjonene altså også får en sekundær skjerm i stedet for pekeplate – passende nok døpt «ScreenPad» av Asus.

Skjermen, av typen IPS, har dimensjoner på 5,5 tommer og 1080p-oppløsning, ikke helt ulikt en standard mobilskjerm, og slår seg automatisk på idet du slår på PC-en. Ifølge Asus kan skjermen blant annet brukes til kontekstuell kontroll basert på hvilke apper man bruker, eller den kan simpelthen benyttes som sekundær skjerm som man i utgangspunktet kan legge hva man vil på.

Asus

Kan kjøre dedikerte apper

Som standard skal skjermen imidlertid fungere som et «dashbord» som gir deg lett tilgang til funksjoner man bruker ofte og som vanligvis er gjemt bort. På denne måten skal man kunne tilbringe mindre tid på å lete i menyer og bytte mellom hyppig brukte applikasjoner.

I tillegg kan ScreenPad-skjermen kjøre egne, dedikerte apper, deriblant kalkulator, musikkspiller og kalender, slik at man kan benytte disse samtidig som man jobber med andre oppgaver, uten behov for å åpne appene separat. Når den ikke er i bruk kan ScreenPad og brukes som vanlig pekeplate, og den er også klikkbar.

Solid innmat

Når det gjelder maskinvare er nye ZenBook Pro 15 en kraftplugg, med blant annet i9-prosessor, dedikert skjermkort av typen GTX 1050 Ti og opptil 16 GB minne. Den kan også fåes med 4K-skjerm.

Maskinen skal bli tilgjengelig i midten av juli til en veiledende, amerikansk pris på 2300 dollar. Norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent. Alle spesifikasjonene finner du under.

Loading
Les også
Asus' nye bærbare drøm har to skjermer
Les også
Asus ZenBook UX430UN med dedikert grafikk: Denne er dobbelt så god til spill som konkurrentene
annonse