Tesla-oppdateringen alle har ventet på rulles ut nå

Betatestingen har begynt.

Tesla har begynt å rulle ut den etterlengtede «autopilot»-oppdateringen til flere Model S-eiere, melder nettstedet Autoblog.

I første runde er det bare spesielt utvalgte betabrukere som har fått oppdateringen, men hvis alt går etter planen vil den bli gjort tilgjengelig for alle i slutten av september eller i løpet av oktober.

Oppdateringen vil bare være tilgjengelig for Tesla Model S-biler som ble produsert fra høsten 2014 eller senere, ettersom de er utstyrt med langt flere avanserte sensorer enn tidligere utgaver.

Sensorene er allerede på plass i Teslas biler, men programvaren som tar dem i bruk har latt vente på seg.

Nesten selvkjørende

Med den nye oppdateringen vil Tesla Model S-bilene bli langt mer selvkjørende, men helt autonome blir de ikke.

Fra tidligere av har Teslaene hatt såkalt adaptiv cruisekontroll, som har gjort at de automatisk har justert hastigheten basert på trafikken foran dem.

Tesla Model S P85D var den første modellen som ble vist frem med autopilot.

Nå vil de også kunne følge veien automatisk, uten at føreren trenger å røre rattet. For å kjøre forbi noen, trenger føreren bare å blinke til venstre, og bilen tar seg av selve forbikjøringen selv.

Oppdateringen inkluderer også automatisk lukeparkering.

Ingen har røpet noe

Betatesterne skal ha fått den nye oppdateringen for noen dager siden, men ingen av dem har sagt noe på nettet ennå om hvordan autopilot-funksjonen fungerer i praksis.

Autoblog skriver at dette trolig skyldes de rigide kravene Tesla stiller til betatesterne, som forhindrer dem fra å si noe offentlig om hva de tester. Skulle de avsløre noe, vil de kunne miste den lukrative rollen som testsjåfør for Tesla.

Dermed er det bare å smøre seg med tålmodighet, og vente til vi hører noe fra Tesla-sjefen Elon Musk, eller fra PR-gjengen hans.

Teslas nye SUV er rett rundt hjørnet:
Bekreftet: Tesla Model X kommer i september »

(Kilde: Autoblog)

Les også
Kjørte på motorveien med autopilot mens han selv satt i passasjersetet
Les også
Nå får Tesla et digert musikkbibliotek
Les også
– Som å være barnevakt for en 15 år gammel sjåfør
annonse