Nyhet

Har Samsung et eksplosjonsproblem?

En rekke amerikanske brukere hevder vaskemaskinene deres har «eksplodert».

Forbrukermyndighetene i USA har satt i gang undersøkelser av vaskemaskiner fra Samsung etter at en rekke brukere rapporterte at deres nye vaskemaskiner hadde «eksplodert».

Alle som har kjøpt Samsung-vaskemaskiner i USA produsert mellom mars 2011 og april 2016 blir nå advart om å bare kjøre maskinene på skåneprogram i tillegg til å senke farten på sentrifugeringen, av CSPC (Consumer Product Safety Commision) . Det skriver Gizmodo.

Dermed virker det mer som at det er snakk om at trommelen river seg løs på grunn av for høye hastigheter og dårlige fester, ikke direkte eksplosjoner.

Dette gjelder altså amerikanske, topp-matede modeller, som ikke selges i Norge, får vi bekreftet fra Samsung Norge.

Eksploderende mobiler

Advarselen kommer bare noen måneder etter at Samsung ble presentert for et gruppesøksmål i USA fra en rekke kunder som hadde opplevd at vaskemaskinene deres plutselig ristet seg selv fullstendig i stykker. Flere har omtalt hendelsene som om vaskemaskinene eksploderer, skrev ABC News i fjor høst.

I går skrev Samsung i en uttalelse på sine nettsider i USA at selskapet samarbeider med myndighetene for å ivareta sikkerheten til kundene.

Problemene kommer bare uker etter at Samsung måtte tilbakekalle mobiltelefonen Galaxy Note 7, som følge av problemer med batteriene som førte til eksplosjoner.

Her ser du resultatet: Se hvordan en eksplodert Galaxy Note 7 ser ut »

Les også
Vi oppsummerer et år med store lanseringer og nyheter
Les også
Skal du kjøpe en Galaxy Note 7 bør du se etter en svart firkant for å sikre deg at den er trygg
Les også
Samsung slipper nytt 10-tommers nettbrett med Note 7-penn
annonse