Til hovedinnhold

Her er telefonene som får Android 7 Nougat

Sjekk om din modell er blant telefonene som får nye og spenstige funksjoner.

Android fornyer seg stadig, og med det følger ny sikkerhet, nye funksjoner og andre måter å bruke telefonen på. I går ble Android 7 Nougat offisiell, og utrullingen av det nye operativsystemet er allerede i gang for mange av Nexus-modellene, men har du en annen telefon må du antakeligvis vente litt.

Det store spørsmålet er naturligvis om akkurat min telefon får oppdateringen, og dernest – hvor lenge må jeg egentlig vente?

Lurer du på hva du venter på? Les mer om Android 7 her, og sniktitten vår fra en tidligere betaversjon finner du her »

Fortsatt er det svært tidlig i prosessen, og for flere av mobilprodusentene er det nok litt uklart akkurat når utrullingen skal skje, og hvilke av modellene utover toppmodellene som får. Men noen detaljer har vi.

Ved første publisering er dette en nokså kort liste, men den vil bli langt fyldigere etter hvert, så bruk lenkene i listen under for å finne ditt mobilmerke.

Sony

Sony har bekreftet at de oppdaterer toppmodellene tilbake til Xperia Z3+. Eldre enheter eller de rimeligste modellene er foreløpig ikke nevnt.
Espen Irwing Swang, Tek.no

Sony har tidlig gått ut med bekreftelse på hvilke telefoner som får oppgraderingen til Android 7. Her handler det om modeller som strekker seg et par år tilbake i tid.

Den dårlige nyheten for deg som eier en Xperia er at Sony foreløpig ikke ønsker å tidsfeste utrullingen for enkeltmodeller. Det er dessuten uklart om de mellomste modellene i Xperia M-serien vil få en oppdatering, mens Xperia E-serien så langt ikke er planlagt for oppdatering.

Vi må altså vente litt på moroa, men du som har en av telefonene i listen under vet i hvert fall at oppdateringen er på vei.

Sony vil slippe noe mer informasjon om oppdateringen på sin egen Xperia-blogg, men vi oppdaterer saken dersom det dukker opp tider eller andre enheter.

Disse får Android 7.0 Nougat:

LG

LG G5 vil få oppdateringen først av LGs telefoner. I tillegg lanserer de V20 som den første telefonen som selges med Android 7, men den kommer neppe til Norge.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

LG har foreløpig ikke gitt oss tilbakemeldinger på akkurat hvilke modeller som vil få oppgraderingen, men fra selskapets nordiske talsmann, David Montanya, får vi vite at du som har kjøpt toppmodeller fra den koreanske mobilprodusenten kan føle deg rimelig trygg på å få oppdateringen.

– LG G5 får helt klart Android 7, og vi støtter flaggskipene våre i to år, så også G4 vil få oppgradering, men det kan ta litt mer tid, får vi vite fra LGs talsmann.

Selv om det ikke kan gis noe konkret tidspunkt for utrullingen er det mye som tyder på at den er nært forestående.

– G5 testes allerede nå med Nougat i Norden, og hvis testingen går etter planen kan utrullingen starte raskt, avslutter Montanya.

Vi har bedt om mer informasjon her, og oppdaterer artikkelen så fort vi har den. Listen blir altså nokså kort i første omgang, men det dagen etter lansering er det for tidlig å få panikk om ikke din telefonen er listet opp.

Disse får Android 7.0 Nougat:

  • LG V20 er verdt å nevne, siden den blir en av de aller første telefonene med Android 7, men den er foreløpig ikke planlagt for Europa og Norden.

Samsung

Foreløpig har vi ikke fått informasjon om hvilke telefoner som vil bli oppgradert fra Samsung, men vi regner likevel med at toppmodellene fra Galaxy S6 og ut vil få oppdateringen før eller senere. Vi venter på eventuelle konkrete tilbakemeldinger fra Samsung, dermed blir listen vår en foreløpig en, der vi først og fremst tar med de aller nyeste toppmodellene.

Galaxy Note 7 er foreløpig den eneste Samsung-telefonen som er bekreftet for oppdateringen, men vi regner med at også Galaxy S7 er selvskreven.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

En av disse er nye toppmodellene er Galaxy Note 7. Ifølge Koreatimes som siterer Samsungs mobilsjef, Koh Dong-jin, vil den få oppdateringen innen to til tre måneder.

– Det er veldig viktig for oss å gi oppdatert informasjon om det nye operativsystemet, men det er enda viktigere å bygge en stabilt og sømløs plattform for brukerne. Derfor planlegger vi å gjøre tilstrekkelig med testing før oppdateringen rulles ut, forklarte Koh Dong-jin til Koreatimes.

Listen vi har laget under underbygges langt på vei av rykter presentert av blant andre Gottabemobile.com, med unntak for Galaxy A5 (2016), som er en liten joker i dette utvalget - gitt plasseringen midt mellom topp og bunn.

Listen under er foreløpig, basert på alder, pris og historiske forventninger for toppmodellene. Den er ikke bekreftet av Samsung. Så fort en offisielt bekreftet liste er på plass vil artikkelen bli oppdatert.

Disse får trolig Android 7.0 Nougat:

Huawei

Huaweis P9 testes allerede med Android 7. Vi regner med at et slipp er nært forestående, i hvert fall i noen markeder.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Ved publisering venter vi fortsatt på svar fra Huawei om hvilke av modellene som vil få oppdateringen, og når. Men vi holder en tydelig knapp på toppmodellene i P9-serien.

En viktig del av årsaken til det er at vi allerede har prøvekjørt en nesten ferdig utgave av Android 7 på Huawei P9. Den var faktisk så nær feilfri at det vil overraske veldig om ikke den kinesiske mobilprodusenten har satt seg selv en tidlig deadline for utrulling. Det er likevel et åpent spørsmål om utrullingen vil skje på samme tid i alle markeder.

Flere ganger tidligere har vi sett ulike merker starte utrulling svært tidlig, men kun i bestemte markeder. Akkurat når Huaweis oppdatering er klar i Norden gjenstår det å få svar på. Men siden vi vet at P9-modellene har en oppdatering på vei holder vi disse for å være helt sikre.

Disse får Android 7.0 Nougat:

Huawei har ikke offisielt bekreftet hvilke telefoner som vil få oppdateringen.

Modellene under regner vi med vil bli oppdatert i løpet av sin levetid. Etter hvert som bekreftelsene begynner å tikke inn vil vi forsøke å flytte så mange som mulig av disse modellene, og eventuelle andre modeller opp i den sikre listen over.

Disse får trolig Android 7.0 Nougat:

Motorola

Igjen venter vi på svar fra Motorola og Lenovo om hvilke modeller som vil få oppdateringen. Selskapet har blant annet sluppet de flotte Moto G4-telefonene i middels til lave prisklasser, og den modulære telefonen Droid Z skal også være på vei.

Akkurat hvilke av disse modellene som vil få oppdateringen vet vi ikke med sikkerhet, men Motorola har glimtet til med raske oppdateringen tidligere, så her er det lov å håpe på at det ikke vil drøye for lenge.

Merket har likevel vært gjennom såpass mange endringer, og hoppet litt inn og ut av det nordiske markedet, så her tør vi ikke å gjøre noen store gjetninger før vi får svar fra selskapets nordiske PR-avdeling.

HTC

HTC har allerede bekreftet at flere av deres modeller vil få oppgraderingen. Noe tidsskjema har de foreløpig ikke kommet med, men det dreier seg om de to siste generasjonene toppmodeller, i tillegg til One A9.

Disse får Android 7.0 Nougat:

Nexus-modellene

Har du en nyere Nexus-modell får du oppdateringen raskt.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

De fleste aktuelle Nexus-modeller blir utstyrt med oppdateringen, men i år har Google kuttet støtten for noen av de eldre variantene.

Disse får Android 7.0 Nougat:

Disse Nexus-modellene får ikke oppdateringen:

Dersom du har en eldre Nexus-enhet enn dette er det lite sannsynlig at du vil få oppdateringen fra offisielt hold, men det er ikke utenkelig at du likevel kan få den fra andre steder. For eksempel finnes det et rikt utvalg mobilnerder og entusiaster som lager installasjonsfiler for modeller som ikke lenger støttes av produsentene. Mange av disse er å finne på forumene hos Xda-developers.com.

annonse