Til hovedinnhold

Snart kan du kjøre Android-apper på Chromebook

De rimelige Chrome OS-maskinene får tilgang til hele Google Play.

Pixel Embargo/Shutterstock.com , Google

De rimelige Chromebook-PC-ene er primært ment for nettbruk og har noe begrensede bruksområder, men dette skal Google nå endre drastisk på. I forbindelse med I/O-konferansen har selskapet nemlig kunngjort at Android har funnet veien til Chromebook.

Søkegiganten bringer nemlig app-butikken Google Play til Chrome OS-plattformen, noe som altså betyr at man kan laste ned og bruke Android-applikasjoner på Chromebook.

Ingen kompromisser

Det innebærer igjen at du kan bruke maskinene til mange flere oppgaver, og ikke minst kan man nå være mye mer produktiv når man ikke er på nett med Chromebook.

Den nylig lanserte Acer Chromebook 14 er blant modellene du kan kjøre Android-apper på senere i år.
Acer

Opplevelsen skal heller ikke bli noe dårligere. Ifølge Google vil de samme Android-appene som i dag er beregnet på mobiler og nettbrett kunne kjøres på Chromebook helt uten tekniske kompromisser når det gjelder ytelse, grensesnitt eller sikkerhet.

La ut liste over kompatible modeller

Google Play vil først bli tilgjengelig via den såkalte utviklerkanalen i Chrome OS, som brukes til å legge ut de nyeste funksjonene, på modellene ASUS Chromebook Flip, Acer Chromebook R11 og den nyeste Chromebook Pixel-modellen.

Støtten skal imidlertid rulles ut til flere modeller etter hvert, og Google har laget en liste over alle Chromebook-modeller som vil få støtte for Android-apper i løpet av 2016. Google skriver på bloggen at de også jobber med enheter som er spesifikt designet for Google Play, uten at det er helt klart hva dette innebærer.

Google har et par nye apper på gang: Allo og Duo er selskapets nye meldingsapper »

(Via The Verge)

annonse