Til hovedinnhold

Politisk parti vil forby PowerPoint

Sveitsisk politiker mener digitale presentasjoner koster landet 350 millarder euro.

Fra tid til annen kommer det snodige lovforslag som enten setter sinnene i kok eller får fram smilet hos folk. Vi har blant annet skrevet om den nye loven i delstaten Missouri i USA som gjør det straffbart for lærere å bli venner med elever på Facebook. Et annet eksempel på dette finner vi i Frankrike, hvor det nå er forbudt for mediene å bruke ordene "Twitter" og "Facebook" på TV og radio.

Til tross for de spesielle lovene som finnes i verden der ute, er det ingen som kan sammenlignes med et nytt lovforslag fra et parti i Sveits. Partiet ønsker rett og slett å forby bruk av PowerPoint presentasjoner, melder The Guardian.

– Dyrt og kjedelig

Partiet som står bak det elleville lovforslaget går under det passende navnet "the Anti-PowerPoint movement". Ifølge partiets grunnlegger Matthias Poehm er slike presentasjoner kjedelige. Han mener også at PowerPoint skaper en uheldig avstand mellom tilskuerne og personen som holder presentasjonen. Videre kritiserer han arbeidsplassene som istedenfor å prate med egne ansatte bruker slike presentasjonsteknikker unødvendig.

– Sannheten er at PowerPoint skaper kjedsomhet. Bedrifter, konferanser, skoler og universiteter må slutte å rettferdiggjøre bruken av PowerPoint, skriver han på sin hjemmeside.

Men det er ikke bare fremmedgjøring og kjedelige presentasjoner han legger til grunn for sitt standpunkt. Ifølge Poehms egne beregninger taper samfunnet hele 350 milliarder Euro på dette, og det bare i Sveits. Dermed sparer man mye penger og ressurser på å forby bruken av Powerpoint, mener han.

– Flippover er løsningen

Politikeren presenterer også en alternativ måte å holde foredrag på. Flippover, som er hvite ark som fungerer som tavle, burde ta over fra nå av, mener ham.

– Ikke bare er de mye mer emosjonelle, men også mye mer behagelig og gjør presentasjonen mer interessant å følge med på, sier han.

Det er fortsatt ingen som vet om denne Poehm mener det han sier eller om han rett og slett er en gal komiker med ekstra sans for PR. Imidlertid trenger partiet hele 10 000 underskrifter for å få plass i parlamentet i landet. Så langt har de klart å få 300 underskrifter, melder flere medier. En tydelig indikasjon på at folk fortsatt har vettet i behold.

annonse