Til hovedinnhold

Intel vil legge mer til rette for overklokking

Neste generasjon prosessorer blir mer åpne.

Neste generasjon med Intel-prosessorer er ventet på markedet i første kvartal 2013. Dette er fjerde generasjon med Intel Core, og er en prosessorserie som vil basere seg på Haswell-kjernen.

På IDF i forrige uke ble det kjent at Haswell-prosessorer skal bli enklere å overklokke, i alle fall på enkelte plattformer. Etter planen skal nemlig enkelte egenskaper, som du i dag må over på LGA2011-plattformen for å finne, også komme på de rimeligere plattformene. I tillegg vil enkelte nye funksjoner komme til.

Sett systembussen som du selv vil

Den store nyheten med Haswell blir at du kan variere på BCLK som du selv vil. BCLK er den grunnfrekvensens som ligger til grunn for systemet, og ganger man denne med mulitiplikatoren på prosessoren vil man få den effektive prosessorfrekvensen.

På dagens LGA1155 er man nødt til å bruke ulåste K-prosessorer for å få overklokket. Og selv på disse er man begrenset til å øke multiplikatoren om man skal få overklokket skikkelig. Øker man systembussen så vil også andre busser som PCIe-bussen følge med, noe som ikke nødvendigvis gjør at man får en stabil klokk.

Med Haswell skal brukeren derimot kunne sette BLCK selv, slik at man også kan leke med systembussen under overklokking. Samt multiplikatoren da. Du skal også få friere tøyler med tanke på ulike spenninger. Likevel, helt fritt står du ikke til å justere hver eneste frekvens du kunne tenke deg å sette, det begrenses til BLCK.

(Kilde: Xbit Labs)

annonse