Til hovedinnhold

Her er de kjappeste linjene

For en stund siden lanserte vi tjeneste speedometeret her på Teknofil. Etter hvert har det kommet inn mange målinger og meninger. Her er noen av funnene vi så langt har gjort.
Test speedometeret selv her.
Over 8000 målinger
At det er mange som interesserer seg for bredbåndshastighet er det ikke tvil om. Så langt har over 8000 lesere målt sin nettlinje via vårt speedometer og mange har lagt igjen sine meninger om nettleverandørene. Ikke overraskende er det de store selskapene som har flest kunder som har testet sitt bredbånd. Både Telenor, Nextgentel og Tele2 ligger på topp når det gjelder antall kunder som har testet sin hastighet. På grunn av at disse selskapene tilbyr forskjellige hastigheter kommer de ikke til topps når det gjelder hastighet.


Med vårt speedometer kan du selv teste om du får den hastigheten du betaler for.
Les også: Hvor bredt bredbånd trenger du?
De små er raskest
Helt øverst ligger derimot selskapet Loqal som leverer fibernett til kunder i Midt-Norge. Deres kunder har en gjennomsnittshastighet på hele 13993 Kb per sekund viser vårt speedometer. Samtidig må det tas i betraktning at dette er snakk om en mindre kundemasse med kun 34 målinger. Likevel er det tydelig at små lokale aktører som gir mulighet for fibernett er de som kommer på toppen når det gjelder hastighet. Like bak Loqal ligger nemlig TDC som leverer fibernett til bedriftsmarkedet som har en målt gjennomsnittshastighet på 12149 Kb per sekund. Til sammenligning så har Telenor, som har den største kundegruppen i våre målinger, en gjennomsnittshastighet på 3871 Kb per sekund.


Verken Nextgentel, Telenor eller Tele2 når opp blant de 15 raskeste på vår statistikk.
Selskapene får slakt
Ikke overraskende så er det også de store selskapene med flest kunder som får mest kritikk av våre lesere. Både Telenor, Nextgentel og Tele 2 har så langt fått terningkast to. Mindre hyggelig lesning for nettleverandørene er det at ingen makter å komme over karakteren fire. Her hjelper det heller ikke særlig å være en mindre aktør. Kritikken leserne legger igjen legger ikke skjul på hva dere mener.
- Fy F***. Betaler for 8 mb, og får for 4-6 mb Ustabilt frem og tilbake; dette er for dårlig, helt sikkert ikke ruteren sin feil heller, har bare byttet den 4-5 ganger pga defekte rutere, skriver en leser som har nettlinje fra selskapet Mimer.


Ingen av leverandørene får over terningkast fire av våre lesere.
En annen skriver om Canal Digital:
- Beboerne i Sørkedalsveien 9 der Canal Digital har en eksklusiv avtale med borettslaget blir lurt. CD lover opp mot 8Mbit/s, men reelt ligger hastigheten maks opp mot halvparten av dette og oftest ned til en åttendedel! Dette har jeg konstatert etter gjentatte målinger, med ulike måleverktøy og til ulike tider (gjerne når trafikken antas å være lav). Det kan virke som de prøver seg her i den tro at ingen vil ta seg bryet med å undersøke. Sleipt og på grensen mot det direkte uredelige vil jeg si.
Andre igjen gir selskapet positiv omtale, så her er det utvilsomt delte meninger. Vil du teste nettlinjen din og si din mening om din nettleverandør, eller kanskje se hva slags resultater andre har fått?
I så fall kan du gå inn på vårt speedometer her.

Mer om
annonse