Til hovedinnhold

Hold deg unna kronemobilene

En fersk prissammenligning utført av Post- og teletilsynet (PT) viser nemlig at det som regel er dyrere å kjøpe mobil og abonnement sammen, enn hver for seg.
Alle er dyrere
Prissammenligningen er basert på mobilbruk for en helt middels forbruker i det norske mobilmarkedet. Etter ett år, som ofte er bindingstiden som kundene pålegges, gir alle de undersøkte abonnementene som selges med subsidiert mobil en høyere pris enn om det ble kjøpt hver for seg.

Artikkelen fortsetter under bildet.


- At en billig telefon kan bli en dyr investering, gjelder for alle de undersøkte abonnementene, uavhengig av teleselskap. Vi oppfatter dette som en generell tendens i markedet og at det har lite med enkeltselskaper å gjøre, sier informasjonsdirektør Elisabeth Aarsæther i Post- og teletilsynet.
Beregn dine kostnader
PT maner forbrukerne til å sjekke prissammenligningstjenester som Telepriser for å finne ut hva det koster å kjøpe dette separat. Mobilen har også en lignende tjeneste, Ringepriser, som også tar hensyn til venneabonnement i utregningene for et riktigst mulig bilde av totalkostnadene.
Ved å bruke en slik tjeneste er et mulig å regne ut hvor mye din mobilbruk kan koste deg i året. Deretter kan du for eksempel bruke Kelkoo til å finne den billigste prisen på den mobilen du ønsker deg.
Les hele sammenligningen fra Post- og teletilsynet på nettstedet til PT.

Mer om
annonse