Tek.no

Nyhet

La ut selvmord live på nett

Ole Morten Knudsen
21 Nov 2008 09:01

En amerikansk 19-åring tok en overdose med piller mens han filmet seg selv og la ut video live på nettsiden Justin.tv. Hendelsen ble applaudert av flere som fulgte med og på andre nettsteder.

Trodde videoen var falsk

Ifølge Cnet News var det kommentatorer på Justin.tv og på en nettside for bodybuildere som pushet 19-åringen til å begå den tragiske akten. 19-åringen hadde tidligere lagt ut meldinger hvor han truet med å ta selvmord, derfor var det mange som ikke trodde det de så var ekte.
Justin.tv er en videoside hvor brukerne kan legge ut live video av seg selv, og de anser hendelsen som svært tragisk.
- Vi er meget lei for at dette har skjedd, og vil nå jobbe for å verne familien. Vi har regler på plass for å unngå at slikt materiale blir spredd og følger hele tiden med på hva som skjer på våre nettsider. Denne videoen har nå kjapt blitt fjernet fra våre sider, sier Michael Seibel, sjef for Justin.tv, til Cnet.

Politiet fikk beskjed

Det var derimot ikke alle som fulgte sendingen som satt like rolige. Noen tok kontakt med politiet på guttens hjemsted da de innså alvoret i situasjonen. De rykket ut til guttens hjem, men ankom for sent til å redde livet hans.

Ifølge Cnet vil hendelsen trolig medføre diskusjon rundt nettvideoer og bruken av disse.

Les også
Årets beste nettvideoer
annonse

Les også