Til hovedinnhold

Utenomjordisk øl i sommervarmen

I sommervarmen er det godt med et glass iskald pils mens kveldssola går ned. Japanske Sapporo skaper nå et øl som vil ta deg til nye høyder.
Vektløst øl
Selskapet har ifølge CNN laget et spesialbrygget øl skapt av frø som har vært på lenger tur enn du trolig noen gang vil utføre. Bygget i ølet er nemlig skapt fra frø som har vært på tur ut i rommet.
Helt eksakt har de tatt turen opp til den internasjonale romstasjonen. Her har frøene vært gjennom et fem måneders opphold. Frøene har nå blitt plantet, og de første byggstråene har blitt høstet denne uken.
I alt forventer Sapporo og få hundre flasker med romøl ut av byggen og selv er de svært spente på resultatet.
- Vi ser veldig frem til å smake på ølet når det blir ferdig, sier talskvinne for Sapporo, Momoko Matsumura, ifølge CNN.


Sapporos nye romøl har vært lengre enn de fleste med sitt besøk på den internasjonale romstasjonen.
Usikker effekt
Det utenomjordiske alkoholdholdige produktet er et del av et forskningsprosjekt på hvordan biologisk materiale reagerer på klimaendringer, og påkjennelser som en romreise medfører. Om du vil føle deg spesielt luftig av øl som er brygget av elementer som har oppholdt seg i vektløs tilstand er usikkert.
Forskerne har enda ikke funnet noen forskjeller på bygget som har tatt turen i rommet, og bygg som har holdt seg trygt på landjorden.
Hvordan du selv vil kan sikre deg en smak av romølet er uklart. Sapporo har enda ikke bestemt hvordan de skal distribuere de 100 flaskene de skal lage.

Les også
Japanere vil ha virtuelle kjærester
Les også
Slik lever vi i 2035
Mer om
annonse