Til hovedinnhold

OnLive bringer PC-spill til Android?

Mobilprodusenten HTC har nettopp investert 40 millioner dollar i spillselskapet OnLive. I motsetning til vanlige spillbutikker på internett som Steam og Blizzard Store livnærer OnLive seg av å selge tilgang på spill som kjøres et annet sted.

Det betyr at man ved hjelp av relativt enkelt utstyr kan spille selv de mest avanserte spillene. Det man behøver er en kraftig internettlinje som kan overføre bilde og styring inn til de kraftige maskinene som kjører spillet for deg.

- Styrker HTCs spillmuligheter

I tillegg behøver man programvare som kan koble til tjenesten. OnLive lager også en ren spillkonsoll som selges i USA.

- Denne investeringen vil styrke HTCs spillmuligheter og hjelpe selskapet å ta del i den økte etterspørselen etter spill på smarttelefoner, sa HTCs talskvinne Maggie Cheng til Wall Street Journal.

Investerer i skyen

Samtidig annonserte HTC at de har investert 48,6 millioner dollar i selskapet Saffron Digital. Saffron Digital holder til i London og driver blant annet med direkteavspilling av video over internett, samt kryptering og kopibeskyttelse (DRM).

Denne typen innhold er typisk for det som kalles "cloud computing", eller innhold i skyen, om du vil. Dette har HTC allerede en viss erfaring med, gjennom nettstedet htcsense.com.

Har allerede begynt

Her har de gjort deler av nyere telefoners funksjoner tilgjengelige på internett, og deler av telefonens innhold så som kontaktliste og enkelte bilder blir også lastet opp til nettstedet.

Det mest spennende med dette er muligens at vi kan få se toppspill som i dag krever enorme PC-er på en forholdsvis liten telefonskjerm uten at kvaliteten har blitt redusert nevneverdig på veien.

OnLive markedsfører allerede tjenestene sine på Apples iPad. Det er uklart hvilke konkrete planer HTC har med investeringene.

Les også:

(Kilde: wsj.com via engadget.com)

annonse