Til hovedinnhold

Gaming

Nyhet– Xbox 360 blir din nye TV-boks

– Xbox 360 blir din nye TV-boks

Microsoft lanserer TV- og videotjenester på sin spillkonsoll.

Microsoft har annonsert at forbrukere verden over snart skal kunne bruke sin Xbox 360 til å se TV- og video-on-demand-tjenester (VOD) fra aktører som BBC, HBO, Canal+ og leiefilmtjenester som Blinkbox og Lovefilm.

Microsoft har inngått avtaler med 40 fjernsyns- og VOD-selskaper i et ledd for å få inn et vidt spekter av underholdningstjenester på Xbox Live som filmer, TV-serier, underholdningsprogrammer og dokumentarer.

Naturlig midtpunkt

Skjermbilde fra Xbox Live

Med dette ønsker det amerikanske selskapet å gjøre Xbox 360 til det naturlige senteret blant den digitale underholdningen i hjemmet. Spill, musikk, film og TV skal bli like lett og naturlig å oppsøke gjennom spillkonsollen.

Brukere vil kunne søke opp mye av innholdet via Microsofts Bing-søkemotor, og i enkelte tilfeller vil det være mulig å benytte seg av talekommandoer for å finne filmer og TV-programmer.

– Ved å kombinere verdens største TV- og underholdningsaktører med Kinect for Xbox 360 og smart stemmesøk via Bing, blir underholdningsopplevelsen mer personlig, sosial og lett å få til, sier Don Mattrick, direktør for interaktiv underholdning hos Microsoft.

Skandinavia for tur?

Det er dessverre bare de største landene som USA, Canada, Storbritannia, Spania, Frankrike og så videre som i første omgang vil kunne dra nytte av de fleste tjenestetilbyderne i storsatsningen til Microsoft.

Tjenester som Lovefilm er også fullt tilgjengelig i Norge, så et skandinavisk samarbeid mellom for eksempel Canal+, TV3 eller liknende og Xbox 360 er forhåpentligvis ikke så altfor langt unna.

(Kilde: Microsoft)

annonse