Til hovedinnhold

Apple kjøper VR-selskap

Men hva skal de bruke det til?

Illustrasjonsbilde
Apple/NextVR/montasje

Apple kjøper i ny og ne mindre teknologiselskaper, som oftest for å implementere teknologien deres i sine egne produkter fra tid til annen. Blant de siste oppkjøpene deres er Intels modemvirksomhet, og musikkgjenkjenner-appen Shazam. Nå melder Engadget om at det er NextVR som er Apples nye ervervelse.

NextVR har – som du sikkert gjettet – sin ekspertise på virtuell virkelighet (VR), og har jobbet tett med det amerikanske basketball-forbundet NBA tidligere.

Om det er sport Apple ønsker å bruke NextVR til nå er nok heller tvilsomt, men det tyder i alle fall på at et Apple-produkt med VR-funksjonalitet nok er i horisonten. En sterk indikasjon på dét er også at Apple etter sigende skal ha beordret alle NextVRs ansatte om å relokalisere til Apples hovedkvarter i Cupertino.

Er det AR Apple vil satse på?

Dette er alt som nå står på NextVRs nettsider.
Skjermdump/NextVR

Et annet mulig bruksområde for NextVRs ekspertise er i Apples allerede eksisterende AR-satsing. AR, eller «utvidet virkelighet», er en mildere form for VR som heller kombinerer virkeligheten med det virtuelle, heller enn å erstatte den.

Eksempelvis kan du i AR se virtuelle gjenstander i den virkelige verden, som for eksempel kan være veldig nyttig om du lurer på om sofaen du ser på på nettet får plass i stuekroken.

Apple har et egetutviklet AR-rammeverk kalt «ARKit», som lar utviklere implementere AR-opplevelser i iOS-appene sine. Foruten dette rammeverket har imidlertid Apple vært veldig stille på denne fronten, så kanskje dette oppkjøpet er starten på en større satsing.

Det har også vært spekulert i om Apple skal utvikle et helt eget AR-hodesett, litt i samme gate som Microsofts HoloLens-prosjekt. Så langt har spådommene hintet om en mulig fremvisning av noe slikt først i 2022 eller 2023, så for tiden er det bare å smøre seg med tålmodighet – og å ta alle rykter med den obligatoriske klypen salt.

annonse