Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Nyhet i Apple Store: PC-hjul til nesten 9000 kroner

Apples proffbrukere må virkelig frem med lommeboka for tiden.

Disse fire Mac Pro-hjulene koster nesten 9000 kroner.
Skjermdump, Tek.no

Da Apple lanserte sin nye proff-maskin, Mac Pro, i fjor høst skapte den overskrifter av flere grunner. En av dem var prisen, ettersom den startet på 69.000 kroner og strakk seg hele veien til nesten 670.000 kroner for den fullspesifiserte modellen.

Men også tilbehøret dens fikk gjennomgå. Som hjulene maskinen kunne utstyres med for 4400 kroner. Nå har Apple satt opp prisen til 5000 kroner, men dette gjelder bare om du bestiller dem sammen med maskinen.

For en ny oppføring i nettbutikken viser at Apple også har begynt å selge hjulene frittstående. For vanvittige 8750 kroner.

Mac Pro (med hjul!) ved siden av Apples nye Pro Display XDR-skjerm.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

«Gjør Mac Pro mer mobil»

For prisen, som er den samme som en iPhone 11 koster, får du altså et hjulsett i rustfritt stål med gummi og et verktøy for montering.

Apple iPhone 11 Pro 64GB
Apple iPhone 11 Pro 64GB

Apple skriver imidlertid at flere verktøy er nødvendig, uten å spesifisere hvilke.

Videre skriver selskapet om hjulsettet at det «gjør Mac Pro mer mobil». Dette visste vi jo egentlig, ettersom YouTube-profilen Marques Brownlee allerede har vist oss at mobilitet ikke alltid er en god ting når lasten har en verdi på mange hundre tusen kroner.

Hjulsettet er altså for de som angret på at de ikke utstyrte Mac Proen sin med noen «sweet wheels» allerede ved konfigureringen. Og om det skulle være motsatt kan du selvsagt skifte ut hjulene dine med føtter som gjør den mer stabil. Disse skal Apple ha 3750 kroner for.

Også tilbehøret fikk gjennomgå

Etter at Apple viste frem det nye proffutstyret sitt har også designet på maskinen måtte tåle litt humor på sin bekostning. Der forgjengeren for alltid ble kjent som «søppelbøtte»-Macen, fikk nykommeren raskt kallenavnet «rivjernet». Og straks den ble tilgjengelig måtte selvsagt noen forsøke å rive ost på fronten dens.

Apple Pro Display XDR Standard Glass
Apple Pro Display XDR Standard Glass
Bare denne foten til Pro Display XDR-skjermen koster 12.000 kroner.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Skjermsatsningen Pro Display XDR fikk også sin del av oppmerksomheten etter lanseringen da det gikk opp for folk at Apple til tross for prisen på minst 59.000 kroner faktisk solgte den uten stativ. Sistnevnte kan kjøpes frittstående for 12.000 kroner, noe MSI påpekte da de presenterte sin nye designer-skjerm med stativ for omtrent samme prisen.

Så hører det selvsagt med til historien at Apples Pro Display XDR ikke er en hvilken som helst skjerm, og til og med kan kalles «billig»:

annonse