Tek.no

Nyhet

Firekjerner i fåtall

For få: Opteron med fire kjerner
Jan Aril Sigvartsen
22 Okt 2007 10:04

Ifølge AMDs Dirk Meyer har selskapet levert ut titusenvis av "Barcelona"-baserte firekjerneprosessorer til diverse systeminteratører og forhandlere, siden lanseringen den 10. september.

Dette har imidlertid ikke vært nok, prosessorene har vært nærmest umulig å få tak i, men nå sier AMD at de girer opp leveransene. Mot slutten av november skal AMD levere et større antall prosessorer.

Mange har ventet lenge på AMDs firekjerneprosessorer og spenningen er fortsatt der - spesielt grunnet den lille arkitekturmessige forskjellen disse kan tilby sammenlignet med Intels firekjerner.

AMD bekreftet også for kort tid siden at de vurderer å lansere en prosessor med tre kjerner. Noe av grunnen til dette er trolig at man ønsker å skille seg fra Intel og sette søkelyset på mulighetene selve produksjonsteknikken gir.

Opteron "Barcelona" er den første prosessoren som har fire kjerner på én silisumbrikke. Dette refereres til av AMD som "ekte firekjerne". Til sammenlikning bruker Intel to dobbelkjernemoduler for å skape firekjerneprosessorer.

I november ventes desktop-versjonen av "Barcelona" - nemlig Phenom.

(Kilde: X-bit labs)

Les også
2,6 GHz Phenom neste år
Les også
Mens vi venter på "Barcelona"
Les også
AMD øker inntektene
Les også
AMD fokuserer på bærbare
Les også
Intel-skepsis til AMDs trekjerne
Les også
Intel kopierer AMD?
Les også
Toppmodell for Phenom FX
Les også
AMD vurderer trippelkjerne
annonse

Les også