Tek.no

Nyhet

Radio lader mobilen

Silje Gomnæs
24 Okt 2005 17:33

De aller fleste som drar på turer i skog og mark eller på sjøen velger å ta med seg mobiltelefonen for sikkerhets skyld. Skulle det oppstå uventede situasjoner, er mobiltelefonen en god venn å ha med seg.

Problemet oppstår imidlertid når du befinner deg på et sted uten tilgang på strøm over lengre tid. En mobiltelefon holder ikke ut uten strøm i mange dager, og er verdiløs hvis du ikke har mulighet til å lade den opp igjen.

Nå finnes det en løsning på dette også. Nettbutikken Hammacher Schlemmer selger nå en nødradio som, i tillegg til å forsyne deg med nyheter og værmeldinger, lader mobiltelefonen din.

Med denne radioen kan du høre på radio på AM- og FM-båndene. Amerikanere har i tillegg muligheten til å lytte til sendinger fra National Oceanic and Atmospheric Administration. En lommelykt er også innebygget i radioen.

Radioen trenger ikke tilgang til strømuttak for å fungere. En god gammeldags sveiv er festet til radioens side, og lar deg gi radioen nytt liv ved hjelp av noen enkle håndgrep. Hvis du blir lei av sveivingen kan du alltids putte inn tre AA-batterier.

Når du kjøper radioen får du med fem omformere som gjør at du kan lade fem mobiltelefoner med radioen samtidig. Når du ønsker å lade mobiltelefonen din er det bare å koble den til radioen og la den få ny næring fra radioen. Hvis radioen selv er utladet, er det bare å begynne å sveive. Hvis hele familiens mobiltelefoner behøver lading bør du imidlertid regne med en del sveiving på turen.

Radioen koster drøye 300 kroner uten frakt og toll, og kan kjøpes via Hammacher Schlemmers nettsider. Her finner du også en oversikt over hvilke mobiltelefoner som kan lades ved hjelp av radioen.

(Kilder: Textually, Idea Finder, Hammacher Schlemmer)

Les også
Slutt på spaghetti
Les også
Mann tok ikke fyr likevel
Les også
PC-en lader batteriene
Les også
Lader alle batterier
Les også
Uten en tråd
annonse

Les også