Tek.no

Nyhet

Nokia vil presse operatørene for penger

Silje Gomnæs
12 Des 2007 13:21

Nokia vil tjene mer penger på mobiltelefonene de selger gjennom operatører. I fremtiden kan det bli aktuelt for produsenten å kreve penger av operatørene, skriver Mobil.se.

Nokia-sjef Olli-Pekka Kallasvuo har uttalt til avisen Frankfurter Allgemeine at det kan bli aktuelt å kreve deler av operatørenes trafikkintekter i mobilnettet.

- Når det gjelder mobiltelefoner kommer vi til å holde fast på vår nåværende forretningsmodell, som betyr at vi får betalt for selve mobiltelefonen. Men der vi tilbyr nye tjenester, er en del av omsetningen aktuell, sier Kallasvuo til Frankfurter Allgemeine.

Om Kallasvuo sikter til noen konkrete tjenester, er uvisst. Det er imidlertid nærliggende å tro at han snakker om tjenester som Nokias egen musikkbutikk og selskapete mobile N-gage-portal.

Tar en Apple

Med andre ord kan det se ut som om Nokia har lyst til å "ta en Apple". Det amerikanske selskapet har fått mye oppmerksomhet på grunn av måten de selger mobiltelefonen sin, iPhone, på.

Apple gjør nemlig sitt beste for å få til eksklusive avtaler med én operatør i hvert land de selger iPhone i. I tillegg krever de å få en andel av operatørens inntekter fra iPhone-bruken i mobilnettet.

(Kilder: Mobil.se)

Les også
Her er Nokias nye menyer
Les også
Nokia lar deg føle taster på skjermen
Les også
Flere trykkfølsomme fra Nokia?
annonse

Les også