Til hovedinnhold

Mobil legesjekk

SK Telecom er en av de store operatørene i Sør-Korea. I kampen om å kapre nye kunder, og stjele kunder fra andre operatører, kan vi nok legge til, planlegger SK Telecom å tilby helse- og sunnhetstjenester via mobiltelefonen.

Mobildoktor
Allerede neste måned kommer den nye helsetelefonen på markedet. Den er utstyrt med et batteri som har en liten sensor som man skal plassere en finger på. Man kan da få vite blodsukkernivå, fettprosent og hvor stresset man er. Tjenesten markedsføres først og fremst mot middelaldrende personer.

En av SK Telecoms konkurrenter, KTF, vil ikke være noe dårligere og kommer med sin egen helsemobil. Deres telefon vil kunne utføre synstester, fortelle deg om du er fargeblind og hva slags briller du eventuelt måtte trenge. Alt brukeren gjør er å titte på skjermen, programvare beregner så hvordan det står til med synet. KTF mener at dette vil være spesielt nyttig for kontorarbeidere som ikke kan ta seg tid til et legebesøk.

Promillespill
Videre vil KTF lansere en telefon rettet mot dem som liker å ta seg et glass eller tre, og ikke er sikre på om det er forsvarlig å kjøre hjem etterpå. Strengt tatt bør man ikke kjøre i det hele tatt i påvirket tilstand, men om man vil ta sjansen på å bruke bilen hjem, tilbyr KTF snart et spill på telefonen som kan avgjøre promillen. Mobilspillet sjekker refleksene og avgjør utifra reaksjonstiden til spilleren hvor påvirket vedkommende er.

Det foreligger ingen informasjon fra noen utprøving av de nye tjenestene. Om man virkelig får en reell synssjekk ved bare å kikke på mobilskjermen eller om promillespillet er treffsikkert i sine målinger, gjenstår å se.

annonse