Til hovedinnhold

Steve Jobs tar en pause fra Apple

Apple sender ut nytt brev fra Steve Jobs til media hvor han melder om at helseproblemene var "mer komplekse enn først antatt".

Jobs, som tidligere har bekjempet kreft i bukspyttkjertelen skrev forrige uke, i et åpent brev til media om en hormonell ubalanse som forårsaker Jobs' lave vekt. Dette skulle være en enkel sak å finne ut av og å fikse. Onsdag sier Jobs at problemene var mer komplekse enn først antatt og at all oppmerksomheten rundt hans helse var distraherende for både han og hans familie samt Apple. Med dette til grunn velger Steve Jobs å ta en permisjon frem mot sommeren.

Visekonsernsjef Tim Cook overtar som toppsjef mens Steve Jobs er ute med sykdom. Jobs presiserer likevel at han planlegger å være involvert i store avgjørelser rundt Apple.

Spekulasjonene rundt Applesjefen har vært mange etter at han har vært tydelig spinklere det siste året enn tidligere. Spekulasjonene ble ikke mindre etter forrige ukes pressemelding som nok var ment som å roe ned ryktene, og vi kan være sikre på at siste ord og rykte ikke er sagt i denne saken.

Apple meldte i desember at 2009 var deres siste år med Macworld Expo i San Francisco, samt at Jobs ikke ville holde Apples hovedtale slik han vanligvis gjør. Philip Schiller, visepresident for internasjonal produktmarkedsføring holdt talen og presenterte nye versjoner av Iwork, Ilife og Macbook Pro 17" samt at nyheten om DRM-fjerning i Itunes ble sluppet.

Apple-aksjen falt umiddeltbart opp mot 10 prosent da pressemeldingen ble sluppet for offentligheten.

Les pressemeldingen og brevet fra Jobs her.

Mer om
annonse