Til hovedinnhold

Ny Windows Mobile er offisiell

I går ble den nye versjonen av Windows Mobile offisielt lansert av Microsoft: Windows Mobile 6.1. Og nyhetene i det nye operativsystemet er kanskje mer spennende enn man hadde forventet.

Ny nettleser om bord

Nå vil nemlig Microsoft ta opp kampen mot Iphone. Derfor har selskapet lansert en ny nettleser som skal være på høyde med Apples Safari-nettleser som du finner i Iphone. Den nye nettleseren heter Internet Explorer Mobile, og skal håndtere store nettsider på en god måte.

I tillegg har nettleseren full Flash-støtte, samt støtte for videoformatet H.264, slik at du kan se eksempelvis animasjoner og Youtube-videoer rett i nettleseren. I tillegg støttes Silverlight, som er Microsofts eget svar på Flash.

Enklere proffunksjoner

Microsoft har satset på å gjøre Windows Mobile 6.1 attraktivt for både privatbrukere og bedrifter, og ønsker at ett system skal gape over begge disse områdene. Derfor er det nye operativsystemet også oppgradet på proffunksjoner.

Som vanlig i Windows Mobile er det god støtte for e-post og synkronisering mot Outlook og Exchange. Et innebygget verktøy kalt "Getting Started Center" skal gjøre det enklere å sette opp Bluetooth-forbindelser eller koble telefonen til et Wifi-nettverk.

Sikkerhetsmessig skal Windows Mobile 6.1 også være oppgradert fra forgjengeren.

Kommer i år

Det nye operativsystemet blir tilgjengelig for mobilprodusentene i årets tredje kvartal, og kort tid etter vil vi nok se mobiler med operativsystemet i butikkhyllene. Asus har allerede lansert en rekke mobiler med Windows Mobile 6.1, men det er ikke kjent når disse kommer på markedet.

Det har også blitt kjent at Sony Ericssons første Windows-mobil, Xperia X1 skal kjøre Windows Mobile 6.1.

Les sniktitt på Xperia X1 »

I slutten av året vil trolig også de første mobilene med det rykende ferske operativsystemet Google Android dukke opp på markedet, og vi vil trolig bevitne en spennende konkurranse.

Les sniktitt på Android »

(Kilder: Digi.no, Msmobiles.com)

annonse