Til hovedinnhold

Deduplisering revolusjonerer Netapp-backup

Netapp er en betydelig aktør på lagringsmarkedet og har spesialisert seg på å lage SAN/NAS med litt ekstra "krydret" funksjonalitet.

En av de markante fordelene med Netapps lagringsløsninger er at de støtter flere forskjellige tilkoplingsmetoder: Fibre Channel, iSCSI, CIFS og NFS. Dette gjør at boksene kan benyttes både som SAN og NAS.

Selskapet har i lengre periode fokusert på deduplisering for å gjøre lagringen enda mer kostnadseffektiv. Dette betyr i praksis at data lagres fysisk kun én gang selv om det logisk sett ser ut som en fil kan finnes mange steder. Videre tar dedupliseringen var på endringer ved å lagre disse uavhengig.

Netapp tilbyr nå deduplisering på kryss av hele porteføljen. Forrige uke annonserte nemlig selskapet at funksjonaliteten også blir tilgjengelig i Virtual Tape Library (VTL). Ikke overraskende gjør dette at man kan redusere behovet for diskplass ved sikkerhetskopiering fra alle typer datalagringssystemer.

Dedupliseringsfunksjonaliteten finnes som en integrert del av programvaren på boksene og tilgjengelig både for eksisterende og nye kunder uten noen tilleggskostnad.

Et par fordeler som markedsføres av Netapp:

  • Inntil ti ganger raskere sikkerhetskopiering
  • Inntil ti ganger raskere gjenoppretting av data
  • Inntil 50 prosent kostnadsreduksjon på båndlagringssystemer
  • Forenklet administrasjonsgrensesnitt

Ifølge selskapet selv kjører det i dag 16 000 Netapp-systemer hos 3500 kunder på global basis som kan ta i bruk denne teknologien.

(Kilde: Netapp)

Les også
Netapp kjøper Bycast
Les også
Ny Netapp-boks for småbedrifter
Les også
Netapp fjerner Storevault
Les også
Lacie tilbyr gratis nettlagring
Les også
Lanserer NAS for hjemmemarkedet
Les også
Saksøker NetApp på nytt
Les også
NetApp bytter navn til NetApp
Les også
Mener NetApp bryter 12 patenter
Les også
NetApp fremoverlent på lagring
annonse