Nyhet

Oracle 10g XE er gratis

Det er definitivt mange som har blitt skremt av Oracle på grunn av prisen. Etter at Oracle 10g Express Edition nå har gått ut av beta-modus og gis grønt lys for produksjon, kan denne oppfatningen være i ferd med å endre seg. I forhold til virtualisering har selskapet også gjort en del trekk som gjør at lisensprisen blir lavere enn tidligere dersom man skal oppgradere til andre versjoner.

Du kan lese mer om Oracles prismodeller med tanke på virtualisering her: Oracle gir lisensiering for åtte kjerner

Oracle XE kan vise seg å bli en konkurrent til MySQL på mange måter - ihvertfall for kunder som strengt tatt ikke trenger allverden med CPU, lagring og minne. XE har blitt lagt inn begrensninger på 1 CPU, 4 GB datalagring og 1 GB minnebruk. Dersom man går utenfor disse rammene kan man oppgradere til andre versjoner.

Gratis nedlasting finnes både for Linux og Windows hos Oracle.

IBM og Microsoft tilbyr lignende konsept for sine databasemotorer, DB2 og MS SQL Server - høyst sannsynligvis for å utfordre MySQL på terminologien "gratis". Oracle markedsfører XE som et produkt der man kan ta og føle på Oracles funksjonalitet uten å måtte investere store summer. Slik sett kan den være svært aktuell både for utviklere, testmiljøer og utdanningsinstitusjoner.

Les også
Oracle sertifiserer for Itanium
Les også
IBM viser interesse for Ants
Les også
Oracle-oppdatering neste uke
Les også
Oracle stiller seg bak Itanium
Les også
MySQL forsterker mot Oracle
Les også
HP og Oracle samarbeider om grid
Les også
Oracle kjøper HotSip
Les også
Oracle vil kjøpe MySQL
Les også
Oracle kjøper Sleepycat
Les også
Oracle sier opp etter Siebel-oppkjøp
Les også
Oracle tetter 82 sårbarheter
annonse