Tek.no

Nyhet

Sniktitte på Bibble 5?

15 Nov 2009 08:04

Vi har tidligere skrevet om at Bibble 5 er på vei, og nå er det altså her. Nesten.

Det er nemlig en uferdig versjon, en såkalt beta, som nå er tilgjengelig for test av almuen. Det er fremdeles en del kjente problemer som ikke er fikset, og den kan være noe ustabil i tillegg til at enkelte funksjoner er avskrudd, men i følge Bibble Labs vil den demonstrere fordelene med Bibble 5 på en god måte for dem som har lyst til å prøve programmet før lanseringen av det ferdige produktet.

De som har lisens på Bibble 4 allerede, vil kunne få en ubegrenses lisens på Bibble 5 Preview 3, som beta-versjonen offisielt heter, mens de som ikke har det vil måtte søke om en tidsbegrenset utgave. Uansett er dette siden å gå til dersom du vil prøve.

I følge Bibble Labs skal råfiler fra over 50 nye kameraer nå være støttet, inkludert såpass ferske modeller som Nikon D300s, Nikon D3s og Canon EOS 7D. Fullstendig liste finner du her. I tillegg skal det nå være mulig å skrive ut råfiler direkte fra Bibble, enten skriveren er koblet til lokalt eller over nettverket. En rekke andre nye funksjoner er også på plass, for eksempel støtte for overvåkning av mapper, slik at handlinger kan utføres automatisk på filene når de blir lagt i en overvåket mappe.

Bibble 5 har også fått forbedringer innen bilderedigering, utskrift av bilder i bakgrunnen, og behandling av metadata i bildefilene, bare for å nevne noe. Mer informasjon finner du her.

Les også
Bibble 5 på vei
annonse

Les også