Tek.no

Nyhet

LCD for bildebehandling

30 Sept 2009 10:57

Eizo presenterer Coloredge CG243W LCD-skjerm med fargekalibrering for førtrykk, digitalfotografering, videoredigering og post-produksjon.

Den nye skjermen er designet for å håndtere både bildebehandling av stillbilder og videoredigering. Det er en 24,1-tommer widescreen-skjerm med IPS-panel, oppløsning på 1920x1200 punkter(sideforhold på 16:10), og grå-til-grå responstid på 5 ms. Skjermen har en maksimal lysstyrke på 270 cd/m2, og et kontrastforhold på 850:1.

Skjermen har innsynsvinkler på 178o horisontalt og vertikalt, slik at brukeren kan se bilder fra mange vinkler. Displayport og doble digital/analog DVI-I-innganger er integrert for tilkobling til tre PC-er.

Coloredge CG243W har maskinvarekalibrering slik at selve skjermen kalibreres istedenfor datamaskinens skjermkort, slik tilfellet er med programvarekalibrering. Dette skal sikre at ingen fargetoner går tapt i kalibreringsprosessen, og skal gi mer nøyaktige farger på skjermen. Eizos Colornavigator kalibreringsprogramvare brukes til å stille inn ønskede verdier for lysstyrke, hvitpunkt og gamma.

Tilleggsfunksjoner

  • Belyst tasteguide på skjermen for enkel OSD-justering i mørke arbeidsmiljøer.
  • 82 mm høydejustering, 40o tilt, 70o sving og 90o rotasjon for portrettvisning.
  • Simulerer to typer rød-grønn fargeblindhet – protanopia og deuteranopia – for verifisering av hvordan fargekombinasjoner oppfattes av personer som er fargeblinde. All simulering utføres i sanntid for både stillbilder og film.
  • USB 2.0 HUB med en oppstrøms- og to nedstrømsporter.
  • Skjermhette for å beskytte skjermen mot omgivelseslys, og skjermrensesett følger med.

Detaljene rundt den nye skjermen finner du på eizo.com.

Tilgjengelighet

Eizo Coloredge CG243W skal etter planen være tilgjengelig i oktober. Skjermen leveres med fem års garanti. Pris er foreløpig ukjent.

(Kilde: Eizo)

Les også
Hopper på LED-bølgen
Les også
Billige fotoskjermer fra Eizo
Les også
Eizo lanserer fotoskjerm
Les også
Samsung Syncmaster 2494HS
Les også
HP først ut med 25-tommer
Les også
LG lanserer virtualiseringsskjerm
Les også
Lysende og avslappende skjerm
Les også
Eizo Flexscan SX3031W
annonse

Les også