Til hovedinnhold

Microsoft frigir Outlook-format

Microsoft har annonsert at de nå jobber med å skrive dokumentasjon som beskriver .pst-formatet som Outlook-programvaren benytter seg av for å lagre informasjon lokalt på maskinen programvaren er installert på. Tilgang til formatet må i dag gjøres gjennom Microsofts eget Messaging API (MAPI), men en slik tilgang er bare mulig dersom Outlook faktisk er installert på maskinen, og er dermed også begrenset til plattformer Outlook er tilgjengelig på.

Microsoft ønsker, som et ledd i deres "Open Specification Promise", å bøte på dette og gjøre det enklere å konvertere mellom formater og plattformer. Ved å gjøre spesifikasjonene til filformatet tilgjengelig gis det mulighet for utviklere å skrive programvare som kan opprette, lese og endre .pst-filer uavhengig av hvilken plattform man utvikler til, hvilket programmeringsspråk som brukes og hvilken programvare som er tilgjengelig på maskinene programvaren skal brukes på.

Utviklingen av dokumentasjonen er fortsatt på et tidlig stadie, og Microsoft har enda ikke annonsert når spesifikasjonene vil bli tilgjengelig for allmennheten.

Det at dokumentasjonen frigis under "Open Specification Promise" gjør at hvem som helst kan utvikle programvare som benytter seg av .pst-formatet uavhengig av hvilken plattform man bruker, uten å måtte bekymre seg over eventuelle patenter og uten å måtte kontakte, eller registrere seg hos, Microsoft på noen som helst måte.

Dette er gode nyheter, ikke bare for dem som ønsker å migrere fra Outlook til annen programvare, men også for de som har behov for programvare på tvers av plattformer. Til syvende og sist er dette gode nyheter for oss alle. Åpenhet rundt formater kommer kundene og brukerne til gode, mens lukkede formater ikke tjener andre enn firmaer som ønsker å låse brukerne sine til sin egen programvare. Vi ser nå endelig at Microsoft er på glid, og når en gigant som Microsoft faktisk begynner å tenke nytt så er det lov å håpe at flere vil følge i deres fotspor.

(Kilde: msdn.com)

annonse