SLI - ikke helt som forventet?


Mange av oss smilte fornøyd når vi hørte at NVIDIA skulle blåse liv i den gode gamle teknologien til 3Dfx. Doble grafikkprosessorer - dobbel ytelse, det høres jo utrolig flott ut. Tøft er det også, bare det å kunne si at man har SLI gjør at man vokser enda litt mer.

Hva har skjedd?
Joda, SLI yter bra det. En rekke tester verden over levner ikke mye rom for tvil. Problemet er bare at ikke alle spill støtter SLI. Ingen støtte betyr ingen ekstra ytelse.

For at SLI skal fungere må det være en profil for spillet i driverne som forteller oppsettet om det skal bruke Alternate Frame Rendering (AFR) eller Split Frame Rendering (SFR). Hvis det ikke foreligger noen slik informasjon, vil ikke SLI fungere.

Det NVIDIA må gjøre er å sjekke hva som gir det beste resultatet av AFR eller SFR. Deretter må det produseres en profil for det aktuelle spillet. Så langt er denne listen meget kort. I skrivende stund kan vi telle totalt 21 titler, hvorav flere rett og slett er syntetiske testprogrammer.

Etter at HardOCP skrev om problemet i en artikkel har NVIDIA frigjort informasjon om hvordan den enkelte bruker selv kan velge AFR eller SFR. Spesielt brukervennlig kan vi vel ikke påstå at metoden er, men nå har man en mulighet inntil NVIDIA får gjort noe med driverpakkene sine.

Hva bør du gjøre
GeForce 6600 GT har seilt opp som en stor favoritt for bruk i SLI-oppsett. Problemet er bare at ytelsen ikke blir helt som et GeForce 6800 Ultra. Det gjør derimot prisen. Når man i tillegg ikke får utnyttet SLI i så mange spill ser vi ingen grunn til å kjøpe to stykk GeForce 6600 GT-kort. Legg heller pengene i et GeForce 6800 Ultra.

Hva vil fremtiden bringe?
SLI synes vi er et kult konsept. Men strengt tatt ble det kanskje lansert med litt for mye brask og bram. Teknologien burde fått tid til og modnes litt før den ble sluppet. På en annen side er det jo ikke noe nytt fenomen med barnesykdommer. Man burde vel forventet at det ikke kom til å bli en dans på roser, men så er det dette mer at man alltid kun ser på fordelene. Ulempene blir man gjerne dessverre klar over litt sent.

Debatten har allerede startet på forumet i denne tråden.

(Kilde: Hard OCP)

Les også
NVIDIA attraktiv på AMD64
annonse