Til hovedinnhold

Gir Razr konkurranse

NEC lanserte i går verdens tynneste foldetelefon: L1. Den nye modellen har dimensjoner på 48 x 101 x 12 mm, noe som gjør den knappe to millimeter slankere enn Motorolas Razr. Vekten på telefonen er på 96 gram, noe som heller ikke er så alt for mye.

Kan brukes i Norge
Telefonen har foreløpig bare blitt lansert i Hong Kong, men NEC planlegger å lansere den i Italia, Russland, Kina og Australia i løpet av overskuelig framtid.

Hvis N1 blir en suksess skal vi ikke se bort i fra at den også vil bli lansert i Skandinavia. Telefonen har nemlig trippelbånds GSM-støtte, noe som betyr at den kan brukes i hele Europa, store deler av Asia, samt Nord-Amerika.

Hovedskjermen i telefonen er en TFT-skjerm med en oppløsning på 176 x 220 punkter, samt en fargedybde på 65 536 farger. Den utvendige skjermen har fått støtte for rullende tekst, slik at man praktisk nok kan lese tekstmeldinger og lignende uten å åpne telefonen.

Telefonen har fått et kamera som tar bilder med en oppløsning på 1,3 megapiksler. Man har også muligheter for å ta opp filmsnutter med en varighet på opp til to minutter.

Laber minnekapasitet
L1 har også fått MP3-spiller, slik at man kan bære med seg favorittsangene sine, men ikke noe mer. Med en minnekapasitet på 32 MB får man nemlig ikke plass til mer enn en knapp halvtime med musikk. 32 MB er altfor lite for en telefon med både megapikselkamera og MP3-spiller. At det ikke er støtte for minnekort gjør ikke saken noe bedre.

For å overføre filer kan man enten bruke kabel, blåtann eller infrarød. I tillegg kan man printe bilder direkte fra telefonen via Pictbridge, dersom man er i nærheten av en skriver med støtte for teknologien.

Til tross for at L1 ikke har de aller mest imponerende spesifikasjonene vil den være et friskt pust på designfronten. At Motorola Razr nå får solid konkurranse er det liten tvil om - ihvertfall hvis NEC etterhvert bestemmer seg for å lansere telefonen i resten av verden.

(Kilder: NEC, GSM Arena)

Les også
Sony Ericsson bekrefter P950
Les også
3G-skjell fra Siemens
Les også
3G-snacks fra Siemens
annonse