Tek.no

Nyhet

Harddisken blir 'bling'

5 Sept 2005 23:27

Harddisken er en gammel traver i lagringsbransjen. Men selv om oppfinnelsen er for eldgammel å regne i dataverdenen, har den ikke lagt inn årene i kampen om lommene våre.

Lenge så det ut som om flashminne skulle bli det foretrukne mediet for bærbare dingser som kamera og mp3-spillere. Men de siste par årene har harddisken fått sin renessanse. Vi har blant annet fått se den dukke opp i alt av trendy duppeditter fra iPod Mini til Nokias nye N91 mobiltelefon.

Nå lanserer Hitachi en helt ny mikrodisk. Kjent under navnet Mikey, skal dette være noe så radikalt som "harddisken som er bling-bling". Selskapet trekker altså linjer rett til den urbane R&B-stilen med glitrende staffasje og høy smykkefaktor. (Mer om dette i Hitachis bling-video)

Disken rommer 8 GB med data, og magnetplaten er kun 1 tomme stor. Hitachi er dermed ikke langt unna å ta igjen Toshiba, som for øyeblikket holder rekorden for små harddisker med sin 4 GB disk på 0,85 tommer.

Hitachi tilbyr allerede 4 GB og 6 GB-disker med det samme plateformatet på 1 tomme. Storebror skal imidlertid være atskillig mindre enn sine forgjengere. Målene er nå havnet ned på 4 x 3 x 0,5 cm, og vekten til harddisken skal være redusert til 13 gram.

Mikey har også gjennomgått en del andre forbedringer. Disken skal ha en ny støtsikring som slår inn ved bråe bevegelser, noe som skal gjøre den dobbelt så motstandsdyktig mot fall og sjokk. Hitachi lover også at strømforbruket skal være redusert med 40 prosent.

Mikey er først og fremst rettet mot MP3-spillere og mobiltelefoner.

(Kilder: LetsGoDigital, MobileMag)

Les også
Nokia trekker sløret av Nseries
Les også
Verdens minste når 4 GB
Les også
Samsung når 1,5 GB
annonse