Til hovedinnhold

Last ned Windows 7 beta

Noe forsinket er nå Windows 7 beta klar for nedlasting for de som ønsker å teste ut neste Windows-versjon.

Nyheter i Windows 7

Dette er noen av nyhetene i Windows 7:

  • Store endringer i oppgavelinjen (linjen nederst i grensesnittet). Ifølge Microsoft skal denne bli enklere å bruke.
  • Jump lists er en ny funksjon som skal gjøre det enklere å få tilgang til filer du nylig har brukt. Det blir en slags utvidelse av funksjonen "Siste elementer" som finnes i Vista.
  • Internet Explorer 8 er innebygd i Windows 7. Microsoft lover store forbedringer i forhold til dagens versjon.
  • Windows Live er i utgangspunktet ikke en del av Windows 7 men kan nå lastes ned frivillig i form av programpakken Windows Live Essentials.
  • Det skal være enklere å legge til og håndtere enheter med Windows 7. Dette innebærer blant annet at Windows skal kunne kjenne igjen enheter som knyttes til PC-en
  • Homegroup er en nyhet som skal gjøre det enklere å sette opp et hjemmenettverk, og dele filer mellom PC-er i nettverket.

Microsoft har opplevd ekstrem pågang i forbindelse med at denne betaversjonen legges ut. Flere nettsider med informasjon og nedlastingslenker har vært meget trege eller utlgjengelige i løpet at de siste to døgnene.

Last ned

Nå kan Windows 7 beta endelig lastes ned fra microsoft.com. Nedlastingen krever at du har MSN Hotmail, MSN Messenger eller Passport-konto. Du vil motta e-post for å bekrefte gyldig e-postadresse – først da kan du laste ned betaversjonen.

OBS: du trenger Internet Explorer for å gjøre dette fordi nedlastingsprosessen bruker en ActiveX-kontroller.

For ordens skyld, dette er en prøveversjon som ikke bør erstatte Windows-versjonen du eventuelt bruker til daglig. Microsoft gir heller ingen teknisk støtte for denne prøveversjonen.

Opprinnelig hadde Microsoft tenkt å sette en begrensning på at denne betaversjonen kun skulle kunne lastes av de første 2,5 millioner brukerne som laster den ned. Microsoft har imidlertid nå bestemt seg for å fjerne denne grensen. Nå kan alle som ønsker det laste ned betaversjonen, men kun frem til lørdag 24. januar. Dette pgs den enorme interessen.

Windows 7 beta er også en tidsbegrenset utgave som går ut 1. august 2009.

Den er tilgjengelig for både i både 32-bit og 64-bit versjoner. Last ned ISO-filen, brenn den på en DVD og start opp PC-en med denne.

Sniktitt

Vi tar en titt på Windows 7 beta og kommer med en omtale i løpet av relativt kort tid.

(Kilde: Windows 7 Team blog (1), Windows 7 Team blog (2), Windows 7 Team blog (3))

annonse