Tek.no

Nyhet

Volkswagen varsler at ID.3-leveransene ikke starter før i september

Og uten ferdig programvare.

Volkswagens ID.3 vil ikke leveres ut til kunder før i september - uten minst én nøkkelfunksjon.
Stein Jarle Olsen, Tek.no
12 Juni 2020 13:28

Etter flere rapporter om problemer ser Volkswagen nå ut til å bekrefte at de har utfordringer med programvaren på kommende ID.3.

I en melding varsler de nemlig at leveransene av ID.3 1st ikke vil starte før i september, og at to funksjoner ikke vil være klar ved lansering. Det dreier seg først og fremst om muligheten til å koble seg til bilens infotainmentsystem ved hjelp av en mobilapp, og dernest en distansefunksjon i headup-displayet.

Oppstarten i september kan dessuten tolkes som en liten forsinkelse, all den tid Volkswagen hele tiden har predikert at leveransene skulle starte i løpet av sommeren. September er i tilfelle en ganske vid definisjon av sommer.

App-tilkoblingen i ID.3 vil ikke fungere ved levering for dem som velger å ta imot bil i september.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

Kan vente på levering

De som tar leveranse i september vil kunne få de manglende funksjonene gjennom en programvareoppdatering i begynnelsen av 2020. Alternativ to er å vente til man kan få levert bil med funksjonene allerede på plass, som vil skje i løpet av fjerde kvartal, opplyser Volkswagen.

Som en form for kompensasjon tilbyr Volkswagen dem som tar leveranse i september medlemskap i den såkalte «ID.3 1st Mover Club», blant annet med en direkte linje til Volkswagen for feedback og forslag til forbedringer. De som leaser bilen slipper også å betale leasingprisen de første tre månedene.

Loading

Muligheten for å gjøre om forhåndsbestillingen på ID.3 1st til en kontrakt åpner 17. juni, slik Volkswagen varslet for en liten stund siden. Det normale bestillingssystemet vil åpnes fire uker etter de første leveransene tar til, skriver Volkswagen.

Vi har foreløpig ikke fått innsikt i hvorvidt de samme beskjedene gjelder for norske kunder. PR- og informasjonssjef Anita Svanes for Volkswagen i importør Harald A. Møller er foreløpig ordknapp:

– Vi deler mer om dette til uka når vi har det klart, skriver hun i en e-post.

Prisen snart klar

Til uka får vi også vite den endelige prisen på ID.3. Møller har så langt kun bekreftet at prisen på ID.3 1st vil bli under 355.000 kroner, som nylig ble økt fra 330.000 kroner på grunn av valutasituasjonen. De mer påkostede Plus- og Max-modellene vil på sin side koste under henholdsvis 405.000 og 455.000 kroner.

Om du ikke er så stø på spesifikasjonene kommer ID.3 1st med et batteri på 58 kWh og en WLTP-rekkevidde på 420 kilometer. Den har en motor på 204 hestekrefter, 310 Nm dreiemoment og et bagasjerom på 385 liter.

annonse

Les også