Tek.no

Nyhet

Facebook vil prøve å fjerne antallet «likes» på innlegg

Skal trolig gjennomføre test snart.

Niklas Plikk, Tek.no
3 Sept 2019 07:58

Facebook er i ferd med å gjennomføre en test hvor de skjuler antallet «likes» på innlegg.

Informasjonen stammer fra Jane Wong, som jobber med å tråle igjennom kodedata til nettsider og apper for å avsløre hemmelige funksjoner. Det var Wong som avslørte at Instagram planla det samme tidligere i år, før de startet testen.

Viser reaksjoner, men ikke antall

Denne gangen fant hun kode i Facebooks Android-app, som skjulte mengden likes et innlegg hadde fra alle brukere. Den eneste som kan se antallet likes er den som har publisert innlegget.

Andre vil bare se noen reaksjonsemojier, og en tekst som viser at innlegget har blitt likt av en person og «andre», men ikke hvor mange flere. Dermed blir det trolig mulig å se om et innlegg bare har én eller to likes, men ikke flere enn det.

Facebook har bekreftet overfor nettstedet TechCrunch at de vurderer å gjennomføre en test hvor de vil skjule antallet likertrykk, men at testen ikke har begynt ennå.

Vellykket test for Instagram

Facebook-eide Instagram begynte å teste å skjule antallet likes i april i år, men testet det bare i små, utvalgte grupper, og bare i Australia. Mot slutten av måneden bestemte de seg for å ekspandere testen til blant annet Canada, hvor mottagelsen skal ha vært god, skriver The Verge.

– Vi håper testen vil fjerne noe av presset på hvor mange «likes» en post får, så man heller kan fokusere på å dele de tingene vi liker, uttalte Mia Garlick, Australias Facebook-sjef, den gang.

– Med tanke på at de rullet det ut på Instagram først, deretter ekspanderte det til flere land, og nå skal teste det på Facebook, forteller meg at de er fornøyde med resultatene så langt, skriver Wong på bloggen sin.

annonse

Les også