Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Tibbers nye «pulsklokke» skal fungere med alle strømmålere

Nå skal også hele enheten produseres i Norge.

Tibber

Det norsksvenske strømselskapet Tibber, som også er kjent for sin «smarte» elbillader, kommer nå på banen med andre generasjon Pulse.

Denne lille dingsen er noe Tibber selv kaller en «pulsklokke» for hjemmet. Enheten plugges rett i den automatiske strømmåleren (AMS) i sikringsskapet ditt hjemme, og der tar den jobben med å måle strømforbruket og sende resultatet rett til mobiltelefonen eller en annen smartenhet via Wi-Fi.

Slike målere som kobles til den såkalte HAN-porten på strømmåleren har blitt gradvis mer populære etter at alle norske hjem måtte bytte over til automatiske strømmålere.

Tibber

Pulse sjekker strømforbruket opp til hvert annet sekund, så det burde ikke være så veldig vanskelig å oppdage eventuelle «strømtyver» i hjemmet med en slik installert.

Versjon 2 av Pulse har fått ny farge – kodenavnet er da også «Stormtrooper» – og har fått noen tekniske forbedringer som blant annet fører til bedre stabilitet enn hos den gamle versjonen.

Det nye produktet skal også fungere med alle de tre typene av automatiske strømmålere som finnes i Norge, og klarer seg helt uten ekstern strømforsyning under drift.

Made in Norway

Tibber

En annen nyhet med den nye versjonen av Tibber Pulse, er at den nå i sin helhet skal produseres i Norge. Dette gir ifølge Tibber-gründer Edgeir Vårdal Aksnes bedre muligheter for å trappe opp produksjonen ved behov.

– Den forrige versjonen kunne vi kun produsere i batcher på noen få tusen, noe som medførte ventelister og tidvis for lang leveringstid. Den nye versjonen produserer vi ti tusen om gangen, og vi forventer at rundt 50 000 norske hjem vil ha en slik «pulsklokke» fra Tibber i løpet av 2020, forteller Aksnes til Tek.no.

Ikke bare for Tibber-kunder

Nye Pulse, som også støttes av flere smarthjemsystemer – deriblant Homey – lanseres sammen med nye app-varsler. Disse vil kunne dukke opp på mobilen ved slikt som overbelastning eller strømbrudd.

Den koster det samme som den gamle versjonen, og selv om Tibber egentlig er ute etter å selge deg strøm, er du ikke nødt til å være kunde for å bruke produktet eller appen.

Men du vil betale mer: Prisen ligger på 595 kroner for Tibber-abonnenter og 995 kroner for alle andre.

annonse
Tibber PulseI samarbeid med vår kommersielle partnerPrisjakt.no
annonse