Nyhet

Stadia-kontrolleren kan endelig brukes trådløst mot mobil

Oppdatering til Android-appen skal være ute.

Slik ser Stadia-kontrolleren ut.

Googles spillstrømmetjeneste Stadia har vært ute og i drift siden november i fjor, men fikk raskt massiv kritikk fra ulike hold og for ulike problemer. Ett av de litt snodigere punktene plattformen fikk kritikk for var for mangelen på støtte for trådløs tilkobling mot Android-mobiler. Nå melder imidlertid The Verge om at nettopp dette nå er mulig.

Dette skulle man i utgangspunktet tenkt at var en fillesak å få på plass, i og med at det allerede finnes et bredt utvalg spillkontrollere som lenge har støttet trådløs bruk mot Android-mobiler.

Enda snodigere har mangelen vært siden Android og Stadia jo faktisk utvikles av samme selskap: Google. Frem til nå har brukerne imidlertid måttet bruke en USB Type-C-kabel mellom enhetene for kommunikasjon, noe som av åpenbare årsaker ikke er veldig anvendelig under spilling.

Gradvis forbedring av tjenesten

Google Stadia har fått mye kritikk for både ytelsen på spillene, prismodellen der du må både abonnere og kjøpe spillene, mangelen på innhold i spillbiblioteket og støtten på tvers av enheter.

Så langt har du vært nødt til å ha en Chromecast Ultra, bruke en nettleser eller ha en Android-telefon (i starten var kun Googles nyeste Pixel-telefoner støttet). I dag har et bredt utvalg Android-telefoner fått støtte, men så langt vi forstår fra Googles egen side vil du måtte ha Android 10 eller nyere for å få trådløs støtte mot Stadia-kontrolleren.

Stadia koster 99 kroner for et fullt Pro-abonnement, og kan prøves her.

Les også
Steams sommersalg på spill er i gang
annonse