Tek.no

Nyhet

Se den svindyre Mac Proen pile av gårde

Smart tips: tenk på dette før du bestiller hjul for 4400 kroner!

Mange har hatt mye moro med å gjøre narr av Apple etter at de avduket sin nye proff-satsning i fjor sommer. Ikke bare startet den kraftige Mac Pro-maskinen deres på 69.000 kroner, men den kunne koste helt opptil 600.000 kroner. Skjermen du helst ville ha til den ble attpåtil solgt uten fot, som skulle koste 12.000 kroner alene.

Aller kosteligst hadde imidlertid Apple-kritikerne det da det kom frem at Apple ville selge små hjul til Mac Pro-maskinen. Til 4.400 kroner.

Disse var ikke engang bygget i aluminium, men skulle i alle fall gjøre arbeidet med å flytte den svært tunge maskinen rundt i lokalet lettere.

Kanskje litt for lett, skal det vise seg.

For nå som flere har mottatt sin Mac Pro viser det seg at maskinene med hjul ikke akkurat er redde for å rulle seg en tur.

Som blant annet Youtube-profilen Marques Brownlee fikk erfare kommer nemlig hjulene uten noen form for låsemekanisme eller bremser. Det kan jo skape noen artige situasjoner om du ikke har et helt rett gulv, eller direkte katastrofale scener om du skulle skumpe borti den på pulten.

Det kan derfor være verdt å vurdere om hjul er noe du trenger på maskinen, eller om du kan investere i en sekketralle i stedet for.

Ellers er det kanskje ikke lenge til det dukker opp en «kickstarter» for «Wedge Pro», bremseklossen som er lagt ut på spøk av en Twitter-bruker som har det artig på tidligere Apple-designer Jony Ives bekostning.

Resten av Twitter-tråden kan for øvrig også anbefales om du trenger en latter i dag.

annonse