Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Se den svindyre Mac Proen pile av gårde

Smart tips: tenk på dette før du bestiller hjul for 4400 kroner!

Anders Brattensborg Smedsrud

Mange har hatt mye moro med å gjøre narr av Apple etter at de avduket sin nye proff-satsning i fjor sommer. Ikke bare startet den kraftige Mac Pro-maskinen deres på 69.000 kroner, men den kunne koste helt opptil 600.000 kroner. Skjermen du helst ville ha til den ble attpåtil solgt uten fot, som skulle koste 12.000 kroner alene.

Aller kosteligst hadde imidlertid Apple-kritikerne det da det kom frem at Apple ville selge små hjul til Mac Pro-maskinen. Til 4.400 kroner.

Disse var ikke engang bygget i aluminium, men skulle i alle fall gjøre arbeidet med å flytte den svært tunge maskinen rundt i lokalet lettere.

Kanskje litt for lett, skal det vise seg.

For nå som flere har mottatt sin Mac Pro viser det seg at maskinene med hjul ikke akkurat er redde for å rulle seg en tur.

Som blant annet Youtube-profilen Marques Brownlee fikk erfare kommer nemlig hjulene uten noen form for låsemekanisme eller bremser. Det kan jo skape noen artige situasjoner om du ikke har et helt rett gulv, eller direkte katastrofale scener om du skulle skumpe borti den på pulten.

Det kan derfor være verdt å vurdere om hjul er noe du trenger på maskinen, eller om du kan investere i en sekketralle i stedet for.

Ellers er det kanskje ikke lenge til det dukker opp en «kickstarter» for «Wedge Pro», bremseklossen som er lagt ut på spøk av en Twitter-bruker som har det artig på tidligere Apple-designer Jony Ives bekostning.

Resten av Twitter-tråden kan for øvrig også anbefales om du trenger en latter i dag.

annonse