Tek.no

Nyhet

Nå får kunder hos både Get og Telia mer mobildata

Niklas Plikk, Tek.no
Stein Jarle Olsen
3 Juni 2019 10:19

I juli i fjor ble det klart at Telia-konsernet kjøper Get, og nå er Telia klare med den første fordelen for dem som er kunder hos begge selskaper.

Kunder som har både TV og bredbånd fra Get og mobilabonnement fra Telia får nemlig ekstra mobildata hver måned. Hvor mye det er snakk om avhenger av hvilket Telia-abonnement du har, men det er kun «dagens» Telia-portefølje som kvalifiserer.

– Kort fortalt vil kunder med under 10 GB få én gigabyte ekstra, kunder med mellom 10 og 20 GB vil få fem gigabyte ekstra og kunder med over 20 GB vil få ti gigabyte ekstra, sier leder for Telia Privat, Kjersti Jamne, til Tek.no.

Konkurrentene er fortsatt billigere

Økningen gjelder imidlertid ikke for Telias toppabonnement Telia X. Dette har «fri data», men hastigheten reduseres til 3 Mbit/sek etter 40 GB.

Det vil i tilfelle gi denne matrisen:

Som vi ser vil kundene som får ekstra mobildata hos Telia fortsatt kunne få mer mobildata for pengene sine andre steder, gitt at de ikke har spesialavtaler på pris eller datamengde. Telia sier imidlertid at fordelene vil bli flere fremover.

Jamne kaller det «en liten teaser», og sier de ønsker å videreutvikle fordelene over tid. Hun vil imidlertid ikke utdype hva Telia har i tankene.

Må aktiveres

Den ekstra mobildataen til Telia-kundene må forøvrig aktiveres manuelt, og ikke noe som blir lagt til automatisk for alle. Kunder vil få en SMS fra Telia som de kan svare på for å aktivere mer data, eventuelt gjøre det i appen eller ta kontakt med kundeservice hos Telia eller Get.

Gets egne mobilabonnement vil foreløpig leve videre, opplyser Jamne.

– Det er noe vi vurderer fortløpende, men akkurat nå skjer det ingen endringer, sier hun.

annonse

Les også